A hadseregben hogyan működik az irányítás? Mert oké minél nagyobb rendfokozatban vagy annál több embert irányítasz de ez miben nyilvánul meg?
Hát nemtom ezt honnan szedted de ha te találsz egy olyan beosztásút aki tizedesként századost irányít kitépem a saját karom...
A magasabb beosztás annyit számít, hogy ha valaki mondjuk zászlóalj pk-i beosztásban van alezredesként, egy másik meg a dandárparancsnoki beosztásba kerül BÁRMILYEN oknál fogva alezredesként akkor az utóbbi a főnök.
Egyébként meg a kérdésre a válasz az hogy, egy dandártábornok aki mondjuk egy dandár parancsnoka, nem irányít közvetlenül egy dandárnyi embert.
A dandáron belül lévő, alegységeket (zászlóaljakat, törzset, főnökségeket) irányítja közvetetten azok parancsnokain keresztül.
Tehát míg mondjuk egy századparancsnoknak van 3 szakaszparancsnoka meg 1 helyettese és 1 vezzászlósa, addig a szóban forgó tábornoknak van mondjuk 6-7 közvetlen alárendeltje, de 1500 közvetett alárendeltje.
Az meg hogy ki mit csinál.... valaki sokmindent valaki semmit.
"Elvileg egy tizedes is irányíthat századost, ezredest, másik tizedest, ha olyan a beosztása. Elvileg!"
Nem irányíthat, mert nem tud neki parancsot adni, csak jelenthet.
3-as köszi hogy normálisan le tudtad írni elsőnek meg annyi... qurvára nem fogok az életemből 2 retkes évet elvesztegetni hogy ott megtanuljak parancsra ugrani... -_- meg valakinek muszáj tanulnia dolgoznia karriert építenie mert a pénz nem a fáról hullik arról ne is beszéljünk hogy a katonák kevesebbet keresnek mint egy pincér... meg oké hogy közben kap ételt-vizet meg tiszta ruhát meg nem kell rezsit fizetnie de az alatt a 2 év alatt meg lehet csinálni az érettségit + jelentkezni felsőbb beosztású képzésre/tanulmányra... amivel jobban jársz mint a $Z@ros 2 éves sor katonai élettel...
szóval inkább ne lármáz hogy jaj el kell menni... mert nagyon nem ettől lesz valaki férfi...
6#
Ez igaz ha a fősulit emlegeted.
Viszont saját baráti körömből + magamról tudom hogy egy pincér maximum akkor keres többet egy katonánál (ha az nem 8 osztályos) ha baromi jó jattos hónapja van.
Na igen en tudom jol vendéglátásban dolgoztam 😅😬 persze szakmával igaz ennek 2 éve mivel írtam érettségit csináltam de simán meg kerestem 230-at nettóban... anno.. mert ugye bár most a szakmas bérek sokkal feljebb mentek az akkori 160-as bérhez képest de mar akkor is egy jo hotelben ennyit meg lehetett keresni ha jo voltál...
Az meg a masik hogy valami érdekel annak utána járok meg kérdezem... nyilván nem fogok jelentkezni űrhajósnak csak mert érdekel milyen ha kisebb a gravitáció a földön kivul... (ja igen mert hogy az űrben is van gravitáció csak valamivel kisebb mint a földi gravitáció azonban már ez is elegendő hogy súlytalannak érezd magad.. ezt sem ártana megtanulni első...mert nagyon sok ember abban a tudatban él...)
Fu regi kérdés 9 okoska pl a föld és nap között levő gravitációs erő ami pályára állította a bolygókat + földet!
A Naprendszeren belül szép kis gravitáció van! Azon kivul is van csak hát relatív! Szerinted csak úgy a végtelenségbe megyunk random?! Hát nagyon nem mert a galaxis közepe egy qurva nagy fekete lyuk ami napok milliárdjait indított pályára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!