Miert van az hogy ha a Honvedelem barmit beruhaz, annak az a visszhangja hogy hulyeseg?

Több oka van.
Az egyik hogy az emberek elkeseredettek a saját életük miatt, hogy keveset keresnek, hogy betegek, hogy ilyen-olyan problémájuk van és frusztráltak.
Ezt sokszor úgy vezetik le, hogy mindent okolnak és minden rossz. Ha 1 év alatt 100.000 főre nőne a honvédség milliós fizetéssel, és mindenben korszerű technikával, nekik az is rossz lenne.
A másik, hogy vannak olyanok akik mondjuk 20 éve voltak katonák 2 évig és úgygondolják most már anyámasszonykatonák vannak az ő helyükön. Ez természetesen lehetetlen hiszen, a mai katonák hivatásszerűen csinálják amit csinálnak. Többszörösen tapasztaltabbak még az 1 éves katonák is mint a régi sorosok.
Viszont ezek az öregek úgy gondolják hogy az volt a jó ami akkor volt, és ami ma van az csak rossz lehet.
Ezek az önjelölt szakértők mindenhol megtalálhatóak egyébként. Civilben is. Akik mindent tudnak, és mindent jobban tudnak.
Hozzáteszem, bár ezt csak úgy tárgytól éltérve, hogy néha direkt idegelem ezeket az embereket facebookon. Olyan jóérzés mikor teljesen bepipulnak és már a családomon keresztül minden felmenőmet szidják mert nemtudnak mit tenni. :)

legutóbb fekete győr mondta, hogy minek a tank meg a helikopter, bezzeg az egészségügyre meg nincs pénz
szerintem mindkettő fontos lenne
am abban igaza van, hogy ezeket ésszel kéne csinálni, pl a mi-24 felújítás majdhogynem felesleges volt, bár holnap reggel biztos szép lesz a parlament előtt meg délután szolnokon

az SZVD egy DMR a magyar terminológiában is (jobb híján nincs magyar megnevezése)
Egy támogató fegyver melyen a feladata a géppuskához hasonlóan lekösse, támogassa a saját csapatokat míg azok a feladatukat végzik.
Különbség hogy az egy pontlövő fegyver. Egy SZVD-t a büdös életben nem használnál automatán mert a lövésze sosem kerül olyan közel a közvetlen harcérintkezéshez.
Nálunk is van SZVD...
Innentől kezdve pedig pont azt igazoltad amit a sorosokról gondolok.
Mind azt hiszi hogy baromi nagy szakértő mert ellőtt 15 lőszert a 2 éve alatt. Csakhogy nem azok.

7-es, az F35-osokkel en sem ertek egyet, feleslegesek. En csak peldanak hoztam fel, mert amikor legutobb volt ilyen beszerzes akkor ugye a migeket valtottak a Grippenek. Es akkor az volt hogy minek az? Amikor van jobb? Most csak ELMELET szinten szoba jott az F35-ot, a csucskategoria. Most meg mar minek a jobb? En ezt a mentalitast nem ertem.
A korhazakkal kapcsolatban meg az a velemenyem hogy ugyan azon az oldalon van bejelentve a befektetes a pest megyei beruhazasok ezugyben ahol a hadi. Mivel a honvedkorhaz is erintett a Honvedelem.hu-n arra is fent volt a tervezet ami amugy nagyobb finanszirozasu mint a hadi beruhazas. Az mar termeszetesen mas kerdes hogy az egyik feladatkoron jobban latszik a fejlodes mint a masikon.
5-os azt tudom hogy a rendes megnevezes DMR, a tavcsoves puska kifejezest azert hasznaltam mert regi kezikonyvbe igy van benne ahogy az AMD meg geppisztoly. Es arra akartam igy celozni hogy meg ha nem is helyesen azert o neki is tudnia kellett hogy mire valo. :D
(Foglalkoznom kellett vele anno, es meg a nephadsereges kezikonyvekbe voltak ilyen finomsagok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!