Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Önkormányzati diákmunkánál a...

Önkormányzati diákmunkánál a passzív félév akadály?

Figyelt kérdés

Ugye van ez a pályázat aminek keretében a diákok mehetnek a helyi önkormányzatukhoz dolgozni. Az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán kell jelentkezni.

Utolsó félévem(egyetem) passzív volt, utánakerestem, elolvastam miket írnak róla, átböngésztem a tájékoztatót, sehol nem találtam arra vonatkozó információt, hogy ez baj lenne. Más diákmunkánál se akadály (pl. Diákszövetkezetek), mivel volt ezzel kapcsolatban pár éve törvénymódosítás.

Szóval reményekkel telve indultam a munkaügyibe, majd a kellemes társaságban eltöltött kb. 5 óra várakozás után (ez az 5 óra mindössze 10darab sorszámot jelentett) közli velem az ügyintéző, hogy passzív félévesként nem tudnak velem mit kezdeni.

Miután sikeresen visszafolytottam a szívből jövő b és k betűvel kezdődő örömszavakat, rákérdeztem, hogy ha máshol nem baj, akkor itt miért az és miért nem írják valahol, hogy ne próbálkozz passzívval. Nem tudott érdemi választ adni, annyit kaptam, hogy neki ezt mondták.

Csak meg szeretnék bizonyosodni, ezért kérdésem a következő lenne önökhöz/hozzátok:

Valóban nem foglalkoztathatnak passzív félévvel, vagy csak az ügyintézők tudták rosszul? (Azért is kérdezem mert amikor diákszövin keresztül mentem diákmunkára, ott sem mindig voltak tisztában a passzívos diákmunkát érintő törvényváltozásról)

2019. júl. 22. 12:42
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem sincs ezzel semmi baj.
2022. aug. 9. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!