Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha felvesznek határozatlan...

Ha felvesznek határozatlan idejű főállásra, kiderülhet valahogy, hogy passzív féléves vagyok az egyetemen, nem pedig aktív?

Figyelt kérdés

Félbe terveztem hagyni egy egyetemi képzést, hogy helyette főállásban dolgozzak.

Ekkor egy diákmunkát kaptam meg azonnal, amihez nappali tagozatos aktív vagy passzív jogviszony kellett, így kiiratkozás helyett passziváltattam.

Jelenleg határozatlan idejű főállásokra jelentkezem, jövő héten lesz az 1. interjúm.

Azt szeretném majd hazudni, hogy még aktív féléves vagyok, mert előnyösebb helyzetben lennék, ha annak az egyetemnek azon a szakán tanulnék, ahol tanultam és ráadásul a munka is ahhoz kapcsolódik, amire jelentkezem, mintha elmondanám, hogy tervezem otthagyni, passziváltattam magam és jelenleg egy teljesen más diákmunkát végzek, ami kuli munka.

Az a kérdésem, hogyha felvesznek a főállásra beléptetéskor (vagy máskor) kiderülhet-e, hogy aktív félév helyett passzívon vagyok.

Köszönöm!

2019. jún. 9. 00:36
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Igen, kiderülhet. És akkor egy dolgot fognak rólad bizonyosan tudni, hogy hazudtál nekik. Tényleg szükséges ez?
2019. jún. 9. 00:51
 2/8 A kérdező kommentje:

Mégis hogyan?

A passzív félévre a diákigazolványon kívül és a tanulmányi félévekkel kapcsolatos fizetési feltételeken kívül (önköltséges szak fizetése, államilag támogatottnál a támogatott félévek elhasználása) ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az aktív félévre... Tb is van. Beléptetésnél pont csak ezt látják, nem?

Azért szükséges, mert jobban felvesznek, ha azt hiszik egyetemre járok arra a szakra ahová jártam, mint akkor ha tudják, hogy egy alja diákmunkát végzek passzívosként.

2019. jún. 9. 01:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezted, válaszoltam. Kiderülhet. Hogy mikor és hogyan az lényegtelen.

A lényeg, hogy amikor kiderül akkor egy hozadéka lesz - tudni fogják, hogy hazudtál nekik.

Nem kell tovább ragoznod, ne keress megnyugtatást rá, hogy jaj biztos nem fogják megtudni, mert nem biztos, sőt.

Döntsd el hogy hazugsággal kezded a munkaviszonyodat vagy sem. De úgy látom már eldöntötted.

2019. jún. 9. 09:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
nem szórakoznék ezzel. törvényileg is megbüntethetnek nem gyengén.
2019. jún. 9. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:
ha egy érvényesített diákigazolványt lobogtatsz passzív félévben az már simán felér egy okirathamisítással.
2019. jún. 9. 11:01
 6/8 A kérdező kommentje:
#5. Azt nem tenném. Ha valóban aktív féléves lennék sem lobogtatnám a diákigazolványomat a munkahelyen.
2019. jún. 9. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy bemondásra el fogják hinni neked, tehát hallgatói jogviszony igazolást kérhetnek, aminél látszik, hogy passzív a féléved. Tehát ez nem jó ötlet.
2019. jún. 9. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Bizony, fognak kérni igazolàst a hallgatói jogviszonyodról, abból pedig kiderül a turpisság, úgyhogy be hazudj, meet nagyon csúnyán le fogod járatni saját magad.
2019. jún. 28. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!