Ha a liberálisoknak fontos a szólásszabadság, akkor miért cenzúráznak előszeretettel? Lásd (facebook, youtube, gyakorikérdések)
Kettős mérce van.
Ami az uralkodó liberális megmondóembereknek tetszik, azt lehet mondani, ami nem tetszik, az fakenews meg gyűlöletbeszéd.
Ha ők törölnek akkor csak megvédik az embereket a fakenews-tól és a gyűlöletbeszédtől, akkor az nem cenzúra. Neked meg jogod van hallgatni.
Én ezt másképp látom, szerintem az ha itt cigányozna valaki egy egészségeset de emiatt pl nem teszi meg az utcán, vagy épp a csimpánzok mellett az csak jó mindenkinek. A migrációval kapcsolatban: Nem kell rasszistának lenni hoghy töröltessék a kérdést, mert az ilyen drága viráglelkűeknek már az is rasszizmus ha azt mondom takarodjanak haza ahonnan jöttek. Ha ugyanezt az utolsó válaszolóval tenném meg aki feltételezhetően fehérember mint én akkor már nem lennék rasszista?
Kb ott tartunk hogy ha bármi rosszat merek szólni róluk és nem látom őket szívesen akkor már biztosan rasszista vagyok és el kell hallgattatni.
18-as!
"Én ezt másképp látom, szerintem az ha itt cigányozna valaki egy egészségeset de emiatt pl nem teszi meg az utcán"
De látod éppen az a baj, hogy megteszi, míg valaki az orrára nem koppint. Ezért kell az ilyesmit még a csírájában elfojtani. Ha látsz egy lángot lobogni valahol, arra sem mondod azt, hogy "ó hát hagyjuk még égni, hátha kialszik magától és nem ég le a ház" -aki így gondolkodik, arra szerintem egy szó van az az életképtelen. Társadalmi szempontból pedig a rasszizmus itt a neten olyan, mint ezek a kis lángok, tudjuk, hogy van, éppen ezért kell kioltani őket, mielőtt tűz lesz belőle. A gyorshajtás sem veszélyes míg ura vagy a járműnek, de éppen azért büntetik, mert semmi garancia nincs rá, hogy ura maradsz mindörökké. A gyűlöletbeszéd ellen való fellépés, pedig ugyanaz mint a KRESZ, be kell tartani és tartatni, hogy működjön a rendszer.
"Nem kell rasszistának lenni hoghy töröltessék a kérdést, mert az ilyen drága viráglelkűeknek már az is rasszizmus ha azt mondom takarodjanak haza ahonnan jöttek."
Mivel a legtöbben nem tudják érvekkel és tényekkel alátámasztani, hogy miért is takarodjanak vissza, az esetek jelentős részében ez bizony xenofóbia. Én például meg tudom magyarázni, hogy miért kellene az esőerdő irtások ellen tenni. De a legtöbb ilyen lánglelkű "szólásszabadságért küzdő"-re ha rákérdezel, általában valami olyasmit tud kinyögni, hogy "mert iszlámok meg mert fekák meg mert..." és a végén ebből csak egy szellemi fogyatékosnak nem esik le, hogy barátunk éppen xenofóbkodik.
"Ha ugyanezt az utolsó válaszolóval tenném meg aki feltételezhetően fehérember mint én akkor már nem lennék rasszista?"
Nem pajtás, ha valaki engem küldözgetne haza, akkor nem gondolnám azt, hogy rasszista, azt már igen, hogy egy agyabeteg lokálpatrióta pécsi, aki nem utálja azokat, akik csak pár éve költöztek a városba, bár hozzáteszem a véleményem ugyanaz volna róla is mint rasszista-xenofób-mindenfób meg mindenanti honfitársaimról. Általában ezek a dolgok egy húron pendülnek, aki nem szereti a muszlimot, az nem szereti a másik magyart sem, ha kétszáz kilométerről jött. Elég megnézni milyen hisztériákat vág le pár öntudatos vidéki a nagyvárosiak pláne a pestiek ellen.
"Kb ott tartunk hogy ha bármi rosszat merek szólni róluk és nem látom őket szívesen akkor már biztosan rasszista vagyok és el kell hallgattatni."
Kb. ott tartunk, hogy rengetegen hisztiznek, amiért nem tudnak társaságban viselkedni, ennyiről van szó. A migrációt, bevándorlást stb. gond nélkül meg lehet vitatni anélkül is, hogy valaki nekiállna "küggyükhazamindet" szinten beszélni, csak sajnos sokaknak ez nem megy, így a saját hiányosságuk miatt kitalálják, hogy "véleménydiktatúra meg kettős mérce" és hasonlók vannak.
#19 "A migrációt, bevándorlást stb. gond nélkül meg lehet vitatni anélkül is, hogy valaki nekiállna "küggyükhazamindet" szinten beszélni, csak sajnos sokaknak ez nem megy, így a saját hiányosságuk miatt kitalálják, hogy "véleménydiktatúra meg kettős mérce" és hasonlók vannak."
Nem.
A valóság az, hogy vagy próbálsz erről beszélni és abban a pillanatban megkapod - mint itt is - hogy fasiszta, xenofób, kirekesztő, ostoba stb. stb. mindegy mit és hogyan akartál mondani - vagy te vagy a nagy felvilágosult, progresszív, aki csírájában folyt el ilyesmit.
Nincs vita, nem lehet róla beszélni és aki megpróbálja elmondani hogy nem, nem akarja hogy tömeges bevándorlás legyen, nem akarja hogy illegálisan léphessen át bárki határokat, nem akarja, hogy Afrikából, Ázsiából tömegesen jöhessenek be csak mert begyalogolnak vagy behajóznak ki tudja kik, ki tudja honnan - máris megkapja a maga kis bélyegeit.
NEM KELL MAGYARÁZNIA. NEM KELL TUDNIA INDOKOLNI. ÉRVEKKEL ALÁTÁMASZTANI. Mert EZ AZ Ő ORSZÁGA ÉS JOGA VAN AHHOZ HOGY NE AKARJA.
Ezt kellene végre megérteni, hogy nem neki kell magyarázkodnia, érvelnie, védekeznie, hiszen ő semmi mást nem akar, mint hogy az ami az övé, az maradjon is az övé, ami most ilyen, az maradjon is ilyen és ne idegenek alakítsák mássá. Hogy ami törvények, szabályok, szokások most érvényben vannak, azokat mindenki tartsa is be.
A véleménydiktatúra ott kezdődik, hogy te megtagadod a jogát ahhoz, hogy ezt akarhassa, ezt ki is mondhassa anélkül, hogy órákig tudna érvelni mellette. Mert nem kell neki. Ennek kellene az alapnak lennie és neked, meg a hozzád hasonlóknak kellene érvelnie, magyaráznia, és meggyőznie másokat ahhoz, hogy elfogadják, hogy te meg akarod változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!