Mit lehet szeretni egy ilyen Magyarországon, mint a mostani?
Te mindig racionálisan szeretsz?Csak olyant,aki/ami 100%-ig megérdemli?Ugye,h nem...
Könnyű szeretni valakit,aki tökéletes és hibátlan.Én találok szeretnivalót Magyoroszágban még így, a mostani állapotában is.És bízom benne,h jobb lesz.
Engem ide köt a családom, a múltam,a gyerekeim,a jövőm,az anyanyelvem,az őseim,azok,akik tesznek Magyarországért,akik velem együtt nem szégyellik a magyarságukat.
Szeretem a tájait,a zenéjét,az irodalmát,a tudósokat és sportolókat.
Nem is tudom mit szeretek benne.:)Olyan giccsesnek tűnik amit leírtam,pedig tényleg így érzem.:)
Erre nem lehet válaszolni... ezt egyszerűen érzi belül az ember hogy ide tartozik és kész. Történjen bármi, akkor is itt születtél és ez a hazád.
"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el. (...)"
"Semmit. Remélem minél hamarabb sikerül elmennem innen."
Remélem a disszidenseket egytől egyig kivégzik.
tegnap 23:54
Nem az országgal van baj, hanem veled, bocs.
Ez az ország egy OECD-tagállam (az OECD a legfejlettebb demokratikus országokat tömörítő 30 tagú nemzetközi szervezet). Ez egy működő ország. Van villany, van vezetékes víz (általában iható is), a közbiztonság kiváló (nem lőnek agyon fényes nappal a belvárosban a pénztárcád tartalmáért; ha vidékre mész, nem kell testőröket felfogadnod, sőt, még egy éjszakai hazabattyogást is túl lehet élni, ami csak Európa egy részén van így és egy-két ázsiai országban). Van tömegközlekedés, a gazdagok nem betonfallal és műszaki zárakkal körülvett városrészekben élnek, a szegények nem gumikerékből és fahulladékból álló viskókból épített külvárosokban. Az emberek 98%-a tud írni-olvasni. Nem folyik háború, sőt, még polgárháború sem. Nincs diktatúra, nincsenek katonai puccsok. Az átlagember számára elérhető a felsőoktatás és a modern orvosi ellátás, az átlagember néz TV-t, hozzájut az internethez, rendelkezik autóval. A természeti adottságok is jók: errefelé nincs földrengés, se trópusi vihar, se monszuneső, se -40 fokos tél, se +50 fok nyáron. Mindezeket nem sok országról lehet elmondani.
Az országgal magával semmi baj nincs, teljesen korrekt ország, legalább 150 ország van, amelynek a lakosai bármikor cserélnének az itt élőkkel.
Lehet nyávogni, hogy Dániában magasabbak az órabérek, de ez színtiszta értelmetlenség. Aki nem bírja Magyarországot, mert itt nincs svájci életszínvonal, az ha Svájcban született volna, ott azért nyávogna, mert Svájcban meg nem érik el a bérek a luxemburgi szintet. Ha Luxemburgban született volna, ott azért nyávogna, mert nem született hercegi vagy milliárdos családba. A nyafogó embertípus bárhol megtalálja az ürügyet a nyafogásra.
tegnap 23:54
A megélhetés egy teljesen szubjektív dolog. Te magadnak állítasz fel igényeket, elnevezed "megélhetés"-nek, hogy ne hangozz kapzsinak, aztán panaszkodsz, hogy nehéz "megélni". Azt, amit te megélhetésnek nevezel, a Föld lakóinak nagy része luxusnak nevezi. Kinek van igaza? Senkinek, mert a megélhetés azon felül, hogy a napi étkezést meg azt jelenti, hogy mondjuk az embernek van cipője, télikabátja, és nem az utcán lakik, szubjektív. (Nem hiszem, hogy aki az interneten panaszkodik, annak nincs cpiője.) Te viszont ezt a szubjektív valamit, amit te találsz ki, kivetíted, és elkezdesz rá hivatkozni, mint valami objektív adottságra. Téves felfogás, csak arra jó, hogy bosszankodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!