Második állampolgárságot hol és hogyan kell bejelenteni?
Utolsó!
Azt, hogy kettős állampolgár vagyok, az egész világ tudja?
Az egész azért nem :)))
De nyilván nemzetközi körözés esetén az Interpol kérésére minden állam kiszolgálja az adataid.
Az egész világ nem, csak a két érintett ország.
De ha egy harmadikban valami baleset ér vagy bűntettet követsz el, az is tudni fog róla.
Attól függ, hogy Argentína elismeri e a kettős állampolgárságot.
Ha igen akkor nincs semmi. Ha nem akkor elviekben le kéne mondanod a magyar állampolgárságodról (vagy az argentínról), amit a helyi kormányablakban tudsz megtenni (okmányiroda). Mármint, ha a magyarról akarnál lemondani.
De, ha nem mondasz le akkor sincs semmi. Mégpedig azért, mert a te dolgod ezt elintézni, ennél fogva a két állam egy szót se fog rólad beszélgetni. Ha nem jelented akkor nemes egyszerűséggel nem fognak tudni róla.
A helyedben szépen megtartanám magamnak ezt az információt. Van ismerősöm aki így "kettős" állampolgár Ausztriában pedig, az osztrákok csak nagyon kivételes esetben ismerik el ezt a dolgot, az övé pedig nem ilyen.
Ezt találtam, nem tudom segít-e többet, mint amit itt elmondtunk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!