Most akkor kötelező-e bejelenteni Szlovákiában, hogy fölvettem a magyar állampolgárságot, vagy nem?
A Szlovák államnak nem sok köze van hozzá hogy rajtuk kívül hol és milyen állampolgárságod van. Bejelentheted de fölösleges. Tudom előfordultak esetek hogy visszavették a Szlovákot, de ezeken még folyik a vita (nemzetközi szinten is) meg a per, mert jogszerűen megszerzett vagy születési jogon kapott állampolgárságot egy állam sem vehet vissza sehol sem.
Önként meg miért is adnád vissza, ezt nem értem? Kapjad csak onnan is majd egyszer a nyugdíjadat, meg kapj ott is EÜ ellátást ha kell...
"A Szlovák államnak nem sok köze van hozzá hogy rajtuk kívül hol és milyen állampolgárságod van."
Ez így, ebben a formában nem igaz. Minden állam saját maga dönti el, hogy lehet vagy sem kettős állampolgársága a polgárainak, másrészt azt is milyen FELTÉTELEKKEL. És mint arra ma is több kérdésben felhívták egyesek a figyelmet sok országban bizonyos állásokban KIZÁRÓ tényező lehet. Sok országban nincs is kettős állampolgárság. Nem olyan régen Tina Turner is lemondott az amerikai állampolgárságáról(!) amikor megházasodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!