Második állampolgárságot hol és hogyan kell bejelenteni?
Szóval a magyar hatóságoknak nem is kell tudnia az argentinról?
Mert szoktam hallani, hogyha meghal valaki (pl.: balesetben), akkor mondják a hírekben, hogy az illető kettős állampolgár volt.
Köszönöm eme hasznos választ.
Tudniillik, jobb két több lábon állni, több állampolgársággal.
Ha meghalnál (ami remélem csak nagyon sokára fog bekövetkezni), nem lenne kit kitagadniuk.
De vicc nélkül: én is külföldi állampolgár vagyok, de soha nem kértem a magyar állampolgárságom elvesztését.
Az útlevelem viszont itteni, úgyhogy Magyarországra is azzal járok. Bejelenteni viszot soha sehol nem kellett.
Erősen gyanítom, hogy az adott ország jelenti a magyar illetékeseknek, hogy felvetted az állampolgárságot náluk is.
(Előző vagyok.)
#9, Ez engem is érdekelne, hogy jelentik-e konkrétan valószínűnek tartom, hogy igen noha vannak országok akik nem ismerik el a többes állampolgárságot, mégis a polgáraik vehetnek másik állampolgárságot.
Az viszont biztos, hogy nemzetközi körözés esetén minden országban megtalálhatóvá válsz, a név/születési hely, idő, alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!