Hitler hogy viselkedett volna a Nrbergi perben?

Akit Nürnbergben kivégezték azért egyikét sem kár, aki meg megúszta az első tisztogatást, az jobban járt mint egy átlag szovjet fogságban levő német katona. Aki ott halt meg fogságban német katona, azok sem kaptak semmi olyat, ami ne járt volna ki nekik.
Persze a vesztes oldalon állok méltatlankodhatnak, hogy a győztesekre más szabályok vonatkoztak, de senki sem mondta, hogy a háború az sport...

Egyáltalán miért érdemli meg bárki a halált?
Elítélünk valakiket azért, mert embereket öltek meg, majd megöljük őket...
A nácik is azt gondolták, hogy a zsidóság és a kommunisták is ártanak nekik, ők pedig egy jobb életet, egy szebb, egyenlőbb világot akartak létrehozni. Nyilván ez nem igaz, de ebben hittek.
A szövetségesek meg abban hittek, hogy a németek a gonoszak, akiket meg kell ölni, el kell törölni.
Ugyan úgy gyilkolta egymást mindegyik nemzet, ugyan úgy ölt mindenki civileket, ugyan úgy bombáztak civil városokat, ugyan úgy lelőttek mást csak azért, mert másban hitt. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mindenki bűnös volt.
Vagy gondoljunk a Hitlerjugendre, őket is elítélik, és a háborúban is lemészárolták őket is. Pedig ők csak gyerekek voltak, akik az ellenségtől védték a hazájukat, a családjukat, barátaikat, otthonukat. Semmi rosszat nem tettek, csak féltek tőle, hogy mindent elveszítenek. Nem őket kell hibáztatni, nem is a tiszteket. Szerintem senkit nem szabadna hibáztatni, el kellene ismerni, hogy a háborúban részt vevő országok vezetői az egyedüli felelősek. Mindegyik ilyen ország vezetője, legyen az német, szovjet, amerikai, magyar, japán, vagy bármi más. Az összes katona csak parancsot teljesített és hitt valamiben, amit az ország vezetője előadott.
Én azokhoz tartozom akik szerint Hitler az utolsó pillanatban még el tudott menekülni Németországból, és később hunyt csak el. Szerintem ez volt a legjobb döntése és elég büntetés is volt számára, hogy látta elveszni a hazáját.

mert csak az orosz népet akarták kiirtani. nem nyugatra hanem keletre akartak terjeszkedni(élettér elmélet)
eleve az volt a cél ("az orosz népnek el kell pusztulnia") csak az angol francia hadüzenet bezavart.
"Kérem, én csak parancsokat teljesítettem...izé..."
ha azt mondja h a hangok parancsolták, akkor felmentik hulyeség miatt, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!