Ti féltek a migránsoktól?
"Olyan értelemben nem, amilyen karikatúra víziót az ellenzék kreál, hogy nevetségessé tegye az olyan embereket, mint én."
Ez a leggázabb.
Persze a vonulgató Magyar Gárdától összefossák magukat.
Szánalmas, de nagyon.
Nem mondhatnám, hogy félek tőlük - inkább nemkívánatosnak tartom őket.
Úgy látom, hogy a tőlünk ennyire különböző mentalitású, kultúrájú, értékrendű etnikumok nem fognak tudni konfliktusok nélkül élni közöttünk (főleg, ha ekkora tömegben érkeznek).
Mellesleg már 15 éve is ez volt a véleményem, amikor először jártam arab országban.
A Fidesz szándékos riogatást csinál főleg közpénzből, ami szerintem már bűncselekmény kategória. Indíték természetesen a politikai és gazdasági haszonszerzés, semmi köze a hazaszeretethez vagy aggodalomhoz.
Vannak előnyök és veszélyek is a bevándorlással kapcsolatosan, de itt semmiképpen nem korlátozom le a muszlimokra a dolgot, ahogy a Fidesz teszi.
Nagyon sok letelepedő valójában csak ingatlanbefektetésből vesz egy rakás ingatlant, amivel felveri az árakat. Ezzel kapcsolatosan a jelenlegi kormánynak hatalmas felelőssége van, és nem helyes, hogy mulasztanak.
Másfelől
Nagyon sok menekült, ill. bevándorló orvos és egyéb hiányszakmát betöltő ember van, akik nélkül sokkal nagyobb bajban lennénk.
A népességcsökkenés nálunk már kb. visszafordíthatatlan, iszonyatosan erős nyugdíjválság lenne. Egyfelől nem hiszek a mostani gyerekvállalást ösztönző program eredményességében, de ha még működne is, még nem fognak dolgozni, amikor már javában lesz a nyugdíjválság. És a most születendő gyerekek nagy része is ki fog vándorolni, ahogy most is teszik.
"Nagyon sok menekült, ill. bevándorló orvos és egyéb hiányszakmát betöltő ember van" -
1. Arányaiban sokkal kevesebb, mint régen.
2. Nem tudják pótolni az itthon szakemberhiányt, főleg az olyan szektorokban, ahol emberekkel kell dolgozni (pl. orvos), elsősorban a kommunikációs nehézségek miatt. Ezen a téren az ismeretségi körömben csak az utóbbi évekből legalább 3 rossz tapasztalat is van (egy olyan területen, mint a háziorvos, nem gáz, de ahol akár akut életveszélybe is kerülhetsz miatta, az már igen)
En nem felek. Nkem nagyon jo it.
Abdul
Azért ez ennél bonyolultabb. És az sem mindegy, hogy milyen az a migráns. Az emberek mindig vándoroltak A-ból a B-be.
De akárhogy lapozom a történelem könyvet, a tömeges bevándorlásból az őslakosság sosem jött ki jól.
Nem félek a migránsoktól. Sokkal jobban félek attól, ahogy Európa fura urai megpróbálják lenyomni a torkomon, hogy az iszlám terjedése Európában teljesen rendben van.
Mert nincs rendben. Egy dán politikus mondta minap, hogy: "idehozzák a kultúrájukat, és azt akarják, hogy ezentúl az legyen a dán kultúra."
Hát ettől félek én. Hogy az európai értékrend szerint azokat is el kell fogadni, akik ezt az értékrendet tűzzel-vassal pusztítanák. És nem is értem.
Még nem sikerült rájönnöm, hogy az európai döntéshozók hülyék, vagy gazemberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!