Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Etikus lenne egy utópiában...

Etikus lenne egy utópiában így felszámolni a szegénység egy részét?

Figyelt kérdés
Aki gyermektelen, nagykorú és önként vállalja az elkötést, szerződés (ahol beszámítható mentális állapotáról 3 szakértő nyilatkozik) és műtét után (1 hónap közelező gondolkodási idő azonnali lemondási lehetőséggel) élethosszig kap egy saját szobát egy luxus lakóparkban, hasonló emberek mellett, ahol minden kényelemmel felszerelt apartmanban élhet, a park étkezdéjében igyen ehet, mosodájában mossák a ruháját, és úgy általában teljesen szabad, luxus módon élhet, és kap akkora alapjövedelmet, ami egy kényelmes szabad életre jogosítja. Nyilván a valóságban kevés államnak futná erre, csak az utópia sötét, korrekt, vagy a kettő határán van-e?
2019. máj. 9. 18:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
A MUNKÁSRÉTEGET AKAROD KIIKTATNI!
2019. máj. 10. 19:06
 22/26 A kérdező kommentje:

Nem nem és nem. Ne használjuk a munkásságot a szegénység szinonímájaként. Egy normális értékrendű munkásember vágyhat családra! És ha a lumpen elemek partvonalra kerülnek, miért ne létezhetne jómódú polgári munkásság?

Mi van akkor, ha 2200-at írunk és humanoid robotok állnak a szalag mellett, vezetik a targoncát és pucolják a wc-t? Máris nem buta társadalomszervező modellt írtam le. Csak olyan embereknek lenne hely ebben az utópiában, akik polgári munkás vagy értelmiségi életpályával rendelkeznek. Mindenki, aki szaporodni akar, motivált lesz erre, és így a civilizáció erkölcsi szintje és a közbiztonság soha nem látott magasságokba emelkedik.

2019. máj. 10. 20:38
 23/26 anonim ***** válasza:

#21 vagyok:

Hoppá!

"Egy normális értékrendű munkásember vágyhat családra! És ha a lumpen elemek partvonalra kerülnek..."

Tehát aki nem akar gyereket az lumpen?

Én itt fejeztem be a beszélgetést! Inkább nem válaszolok, mert nem lenne szalonképes.

2019. máj. 10. 20:46
 24/26 A kérdező kommentje:

Eszembe nem jutott gyermekteleneket partvonalra állítani. Az utópia szerint a meneküles önkéntes. A termékeny, de gyermektelen kategória ugyanígy fellelhető.

Lumpen az, aki sorozatosan munkára képtelen állapotba helyezi magát, pl. alkoholos vagy egyéb drogos befolyásoltság alatt akar dolgozni, akinek ügyei viteléhez szükséges belátási képessége önhibájából hiányzik.

Képzeld, azt mondom, hogy nekik is van emberi méltóságuk, ezért ha nincs gyerekük, pont emiatt lehetőségük van a nyomorból kimenekülni. Ha már van gyereke, akkor sajnos nem. Hiszen akkor mindenki részére elérhető lenne a menekülőút, bedöntené a rendszert. De a gyerekénel már megint lehetősége van kimenekülni a lumpenségből. Vagy összeszedi magát, vagy ott a luxus lakópark élethosszig.

2019. máj. 11. 10:33
 25/26 anonim ***** válasza:

#23 vagyok:

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem vagy képes átlátni a rendszert!

Először is akikről te beszélsz, azoknak a szellemi színvonala nem teszi lehetővé hogy felismerjék ezt:" lehetőségük van a nyomorból kimenekülni."

Másodszor:"Az utópia szerint a meneküles önkéntes. "

Vagyis menekülés a szegénységből a jólétbe, cserébe nem lehet gyereke? Mert te erről beszélsz!

Még mindig ott tartunk, hogy az utópiád nem a lumpeneknek lenne lehetőség, hanem minden csórónak!

Vagy esetleg már szelektálni is akarnád hogy ki élhet vele? Na és hogyan?

2019. máj. 11. 15:53
 26/26 anonim ***** válasza:

#25 vagyok:

Akárhogy is "csavarod", "forgatod", az utópiád csak akkor lenne életképes ha a gyereket nem akaró és a lumpen közé egyenlőség-jelet tennél.

2019. máj. 11. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!