Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Etikus lenne egy utópiában...

Etikus lenne egy utópiában így felszámolni a szegénység egy részét?

Figyelt kérdés
Aki gyermektelen, nagykorú és önként vállalja az elkötést, szerződés (ahol beszámítható mentális állapotáról 3 szakértő nyilatkozik) és műtét után (1 hónap közelező gondolkodási idő azonnali lemondási lehetőséggel) élethosszig kap egy saját szobát egy luxus lakóparkban, hasonló emberek mellett, ahol minden kényelemmel felszerelt apartmanban élhet, a park étkezdéjében igyen ehet, mosodájában mossák a ruháját, és úgy általában teljesen szabad, luxus módon élhet, és kap akkora alapjövedelmet, ami egy kényelmes szabad életre jogosítja. Nyilván a valóságban kevés államnak futná erre, csak az utópia sötét, korrekt, vagy a kettő határán van-e?
2019. máj. 9. 18:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"kap egy saját szobát": tehát nem lakást, ergo, lehet, hogy pl.: 2+1 emberrel együtt kellene ebben a csodaszobában tengetni a tengetni valóját...

Ha ez ennyire jól ki van találva, akkor honnan lenne erre a pínz?

Szerintem nem lenne jó, mert totál bedilizne az ember, meg tiszta szegregációs szaga van, szóval nem. Volt régen egy film: "Selyemgubó". Nekem ez jut erről az eszembe.

2019. máj. 9. 21:37
 12/26 A kérdező kommentje:

Ha lenne egy ilyen rendszer, akkor lehetne jobban tisztelni azokat, akik továbbra is vállalják a szegénységet, csak hogy gyerekük lehessen. És ha a gyerek elrontotta, nem tud egy életpályát felmutatni, legyen egy menekülőútja a biztos szegénység elől. Viszont akkor ő már nem fogja újratermelni a nyomort, cserébe a szegénységét és az egyéni szenvedését megszüntetik.

Úgy gondolom, hogy sokkal fontosabb, hogy az emberhez méltatlan nélkülözés és szegénység megszűnjön a világon, mint az, hogy hány milliárd ember terheli a bolygót.

2019. máj. 9. 22:42
 13/26 anonim ***** válasza:

#9, #10-nek:

Ugyanerre próbáltam rávilágítani a #4-es válaszommal.

A kérdező által felvetett megoldásnak kétféle megközelítése lehet.

1.) A szegényeket is gazdaggá tennénk.

2.) A szegényeket eltüntetnénk.

Valójában az ő elméletének a következménye hosszabb távon az anyagi egyenlőség kialakítása!

Fel sem fogta, hogy kommunizmusra törekszik!

A kapitalizmus és a vagyoni egyenlőség egymásnak TOTÁLISAN ELLENTMONDÓ fogalmak!

2019. máj. 10. 07:24
 14/26 anonim ***** válasza:

#13 vagyok:

Ha akár lassan, akár hirtelen megszüntetnénk a szegénységet, akkor a vagyonosok kiknek a munkályából húznának hasznot?

Ha nekem adnának egy saját házat és eltartanának, és velem együtt a többi csórót is, akkor ki a faxom dolgozna az építkezéseken?

-Ki állna a szalagok mellett?

-Ki dolgozna a földeken?

-Ki dolgozna az üzemekben?

KIKET HASZNÁLNÁNAK KI A GAZDAGOK? KIKBŐL ÉLNÉNEK?

Mint azt már korábban is kifejtettem, EGYMÁSNAK UGRANÁNAK!

2019. máj. 10. 07:33
 15/26 anonim ***** válasza:

Ismét #13:

Még egy érdekes folyománya vetődött fel bennem a kérdező felvetésének!

Ennek az utópiának a megvalósításának még egy, egyértelmű következménye is lenne:

A pénz, mint csereeszköz, értékjelző, megszűnne létezni! Totálisan értékét vesztené!

Mit tudnál fizetségül ajánlani egy olyan embernek, akinek nem kell semmi? Nyomtatott papírdarabokat?

Végiggondolva a dolgot, a kérdező felvetése totalitárius kommunizmust eredményezne! :D

2019. máj. 10. 07:43
 16/26 anonim ***** válasza:

Újfent #13:

Tehát a társadalom szegény rétege kétfelé ágazna.

Az egyik teljesen kiesne a gazdaságból hiszen nem állna érdekében a gazdagokat tovább gyarapítani hiszen mindene meg lenne.

A másik a szaporodás miatt továbbra is rákényszerülne dolgozni, és ez a "szivatott" réteg biztosítaná tovább a gazdagok helyzetének stabilan tartását.

Teljesen értelmetlen a felvetés.

2019. máj. 10. 08:04
 17/26 anonim ***** válasza:

# 4/16 Tehát ha most egyik pillanatról a másikra mindenkit gazdaggá tennél, akkor az eredeti gazdagok mindent megtennének hogy a társadalmi egyenlőtlenséget ismét előállítsák!"

Mi lenne, ha a gazdagokat távolítanánk el a képletből ? Csak szegény maradna és ha őket feltőltenénk pénzzel mivel nem lenne, aki elvegye tőlük boldogan élnének?

2019. máj. 10. 08:51
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem látom ebben az utópiában sehol, hogy hol sérülne a magántulajdon szentsége! Mehetne az egész kapitalista módon tovább. Itt a biztos nyomor és a híd alatti hajléktalanság elől kínálnánk megoldást annak, akinek még nem született gyereke. Vállalja a megmenekítést és a könnyű életet, eltartottságot, cserébe az ő gondolati és kultúrális mintái nem öröklődnek tovább. Azok szaporodnak, akik küzdenek és soha nem adják fel, így ezek a minták öröklődnek apáról fiúra.
2019. máj. 10. 16:51
 19/26 anonim ***** válasza:

#16 vagyok:

Nagyon naív vagy! Innentől kezdeve az összes csóró a továbbiakban aláírná, és megszünne a kétkezi munkásréteg.

Ismét visszatértünk oda, amit már taglaltam!

2019. máj. 10. 19:03
 20/26 anonim ***** válasza:

A gazdaság fenntartásához szükség van a kétkezi melósokra.

A kétkezi melós szegény? Igen.

A gazdag végez kétkezi munkát? Nem.

2019. máj. 10. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!