Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek, a tegnapi...

Mi a véleményetek, a tegnapi oktatással kapcsolatos törvényről?

Figyelt kérdés

Konkrétan erre a részre gondolok: "2013-tól pedig a kormány határozhatja meg, hogy az egyetemi felvételin melyik tárgyból kell emelt szintű érettségit tenni." (index.hu)

Miért nem az egyetem mondja meg, hogy milyen emelt szintű kell hozzá? Mi köze ehhez, a kormánynak?

2010. júl. 6. 01:26
 1/9 anonim válasza:
Én félek attól ami itt folyik ebben az országban. Pedig csak 17 vagyok és nem nagyon nézek híradót. Semmi jót nem hallok. Mindig: "jajj ez is munkanélküli lett", "jajj kislányom nemtom miből adjuk fel ezt most", "jajj ne menj jogi egyetemre, jogászból sok van és nem kell annyi". Meg mi most ez a nyilatkozat amit ki KELL akasztani és TILOS leszedni vagy rongálni??? Hol itt a demokrácia, szólásszabadság meg ilyenek? Tisztára az lesz mint ami tegnap a Napló Extrában. Korea...
2010. júl. 6. 01:30
 2/9 anonim ***** válasza:
A jelenlegi szisztéma szerint az egyetemek azért nem írják elő az emeltszintűt, mert nem lenne létszám és így pénz sem. A központi szabályozás egy lehetséges módja annak, hogy az emelt szintnek visszaadják az értelmét, amiért indult: hogy kiváltsa a felvételit.
2010. júl. 6. 01:35
 3/9 A kérdező kommentje:

01:30: Én is 17 éves koromban kezdtem el figyelni a politikát. Akkoriban nem ez volt a sláger. (most 22 vagyok). Akkoriban az volt, hogy x mondott valamit, és y rákontrázott, hogy ez sz*r.

Akármit is mondott x, az szar volt y szerint, mert ugye elvből nem lehetett jó, és olyankor nem volt 2/3-a a kormánynak, a koalíció is erőt fitogtatott, úgyhogy akadozott a törvényhozás finoman szólva.

01:35: Nem a kérdésre válaszoltál. Én nem azt kifogásoltam, hogy kötelező legyen az emelt szintű érettségi, hanem hogy miért a kormány mondja meg, hogy miből, és miért nem az egyetem? Nem az egyetem tudja jobban, hogy mit kér később, és miből lenne szükséges jobb tudással érkeznie az embereknek?

2010. júl. 6. 01:40
 4/9 anonim ***** válasza:

ORBONDIKTATÚRA VAN!!!

LE a fidesszel!

Öljétek meg Orbáncsírát!

2010. júl. 6. 05:40
 5/9 anonim ***** válasza:

"Nem az egyetem tudja jobban, hogy mit kér később, és miből lenne szükséges jobb tudással érkeznie az embereknek?"

elvileg igazad van. gyakorlatilag eddig ez volt és meg lehet nézni, hogy mi lett belőle.

most majd nem ez lesz.

távolról sem vagyok fideszes, de ezzel most éppen egyetértek.

2010. júl. 6. 08:58
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Én támogatom, hogy mindenhova emelttel lehessen bejutni, és elvileg a kormány előtte egyeztet az egyetemekkel. Eleve benne van a felvételi leírásban, hogy melyik egyetem milyen érettségit kér. Szerintem nem kell emiatt tartani, nem hiszem, hogy a kormány lenne olyan agyatlan, hogy mondjuk matematika szakra a kötelező emelt magyart várná el :D.
2010. júl. 6. 09:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Nyilván nem sarkítva gondolkozom én sem, de maga az elv bánt, hogy mit keres a kormány az egyetemek magánügyeiben.
2010. júl. 6. 12:08
 8/9 A kérdező kommentje:

"elvileg igazad van. gyakorlatilag eddig ez volt és meg lehet nézni, hogy mi lett belőle.

most majd nem ez lesz. "

Az egyetem eddig egy egész listát kínált fel, mondjuk műszaki irányban matek + elektronika/fizika/gazdasági ismerek/...

Most nyilván az lesz, hogy megmondják, hogy matekból kell az emelt, és nem mondjuk gazdasági ismeretekből. Ami teljesen igaz és jogos is.

De mégegyszer mondom, ez sokkal életszerűbb lenne ha azt mondanák, hog

2010. júl. 6. 12:10
 9/9 A kérdező kommentje:

hogy 1 emelt kelljen erre a szakra, és az egyetem mondja meg, hogy mi legyen az az 1.

Mert ehhez, a kormánynak az égvilágon semmi köze nincs! Csak visszaélésekre ad lehetőséget, mert ugye ahol valamivel vissza lehet élni, ott valaki vissza is fog élni vele.

2010. júl. 6. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!