Mi a véleményetek, a tegnapi oktatással kapcsolatos törvényről?
Konkrétan erre a részre gondolok: "2013-tól pedig a kormány határozhatja meg, hogy az egyetemi felvételin melyik tárgyból kell emelt szintű érettségit tenni." (index.hu)
Miért nem az egyetem mondja meg, hogy milyen emelt szintű kell hozzá? Mi köze ehhez, a kormánynak?
01:30: Én is 17 éves koromban kezdtem el figyelni a politikát. Akkoriban nem ez volt a sláger. (most 22 vagyok). Akkoriban az volt, hogy x mondott valamit, és y rákontrázott, hogy ez sz*r.
Akármit is mondott x, az szar volt y szerint, mert ugye elvből nem lehetett jó, és olyankor nem volt 2/3-a a kormánynak, a koalíció is erőt fitogtatott, úgyhogy akadozott a törvényhozás finoman szólva.
01:35: Nem a kérdésre válaszoltál. Én nem azt kifogásoltam, hogy kötelező legyen az emelt szintű érettségi, hanem hogy miért a kormány mondja meg, hogy miből, és miért nem az egyetem? Nem az egyetem tudja jobban, hogy mit kér később, és miből lenne szükséges jobb tudással érkeznie az embereknek?
ORBONDIKTATÚRA VAN!!!
LE a fidesszel!
Öljétek meg Orbáncsírát!
"Nem az egyetem tudja jobban, hogy mit kér később, és miből lenne szükséges jobb tudással érkeznie az embereknek?"
elvileg igazad van. gyakorlatilag eddig ez volt és meg lehet nézni, hogy mi lett belőle.
most majd nem ez lesz.
távolról sem vagyok fideszes, de ezzel most éppen egyetértek.
"elvileg igazad van. gyakorlatilag eddig ez volt és meg lehet nézni, hogy mi lett belőle.
most majd nem ez lesz. "
Az egyetem eddig egy egész listát kínált fel, mondjuk műszaki irányban matek + elektronika/fizika/gazdasági ismerek/...
Most nyilván az lesz, hogy megmondják, hogy matekból kell az emelt, és nem mondjuk gazdasági ismeretekből. Ami teljesen igaz és jogos is.
De mégegyszer mondom, ez sokkal életszerűbb lenne ha azt mondanák, hog
hogy 1 emelt kelljen erre a szakra, és az egyetem mondja meg, hogy mi legyen az az 1.
Mert ehhez, a kormánynak az égvilágon semmi köze nincs! Csak visszaélésekre ad lehetőséget, mert ugye ahol valamivel vissza lehet élni, ott valaki vissza is fog élni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!