Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez nem ütközik törvénybe?...

Ez nem ütközik törvénybe? Lehet ellene tenni valamit? (használt autóval kapcsolatos)

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömék vettek 2hete használtan egy kocsit, volt rajta pár javítani való dolog, de arról nem tudtak hogy a zár nem jó, ezért elvitték szervizbe, ott megállapították hogy a kocsi tele van hibákkal, és életveszélyes, ha nem is javíttatták volna meg, akkor csak trélerrel lehetett volna elvinni. Ezekről a hibákról nem tájékoztatták őket, a végösszeg 210000ft lett.

Na most megállapították hogy a szervószivattyú a végét járja, és az ablakemelő motorját kiszedte az előző tulaj belőle, ezek javítása 280000körül van.

Azt mondták a kereskedő köteles állapoti lapot adni az autóról, de nem adott nekik, mi több az eladó papírt hamisított, és egy magánszemély nevében adta el, akié eredetileg volt a kocsi, szóval nem a kereskedése nevében. Az adásvételin nincs helységnév csak dátum, az árat se írta rá, csak valami olyat talán hogy megegyezés szerint.

Esetleg lehet valamit tenniük ezügyben? A szerviz igazolja hogy balesetveszélyes volt a kocsi, papírokat is adtak, az alkatrészeket is elkérték asszem.

A szervizben azt valami olyat mondtak nekik, hogy a kereskedő nem adhatja el a kocsit állapoti lap nélkül. A magánszemély is köteles állapoti lapot adni róla? Illetve azzal nem lehet érvelni hogy hagyta a kocsit balesetveszélyesen a közúti forgalomban közlekedni?

2011. júl. 1. 09:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a következő történhetett:

Az eladó személy bizományba hagyhatta a kocsit a kereskedésbe. A kereskedő jogilag nem felel ha nem ővele írtatok papírt. Az a baj hogy az autószerelő is lehúzott vagy 150ezerrel. Mert egy elektromos ablakemelő kb 20e ft újonnan párba. a szervó szivattyú meg bontotan 50e ért jaguárba is kapni. A másik meg ha tönkremegy sincs semmi csak erőből kell kormányozni. Én 1 évig anélkül jártam.

Szóval mostmár ezzel a dologgal nagyon nem tudsz jogilag hová fordulni. Bocs hogy ezt kell mondanom utálok ilyeneket mondani rendes embereknek de nincs értelme már variálnod tovább mert csak beforgatnak a bíróságon hivatalokba. Nekem egy jó autóm ilyesmi miatt buktam aztán adhattam el alkatrésznek és még engem büntettek meg.

2011. júl. 1. 23:06
 2/2 A kérdező kommentje:

a kereskedő írta a papírokat.

A szerviz nem a szivattyút és a motort cserélte, hanem a kocsi tele volt hibákkal és balesetveszélyes volt, ez a szervizben derült ki, ki sem engedték volna a kocsit forgalomba ha nem csináltatják meg, max trélerrel lehetett volna elvinni. Ezek javítása 210 volt, ki is akadtak a szervizben mikor megtudták h így adtak el kocsit, ehhez jön még a szervószivattyú meg az ablakemelő motor pluszba. Az ismerősöm azt mondta ez sem tetszett a szerviznek h egy hamarosan meghaló szivattyúval, és kilopott ablakemelő motorral adták el.

Állapoti lap nélkül el sem adhatnak kocsit, ez szabály!

Am neten megnézték nem 50 a szivattyú hanem ott is 150körül van a legolcsóbb, a motor meg max az utángyártott olyan olcsó, a gyári drága.

2011. júl. 2. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!