Ez nem ütközik törvénybe? Lehet ellene tenni valamit? (használt autóval kapcsolatos)
Egyik ismerősömék vettek 2hete használtan egy kocsit, volt rajta pár javítani való dolog, de arról nem tudtak hogy a zár nem jó, ezért elvitték szervizbe, ott megállapították hogy a kocsi tele van hibákkal, és életveszélyes, ha nem is javíttatták volna meg, akkor csak trélerrel lehetett volna elvinni. Ezekről a hibákról nem tájékoztatták őket, a végösszeg 210000ft lett.
Na most megállapították hogy a szervószivattyú a végét járja, és az ablakemelő motorját kiszedte az előző tulaj belőle, ezek javítása 280000körül van.
Azt mondták a kereskedő köteles állapoti lapot adni az autóról, de nem adott nekik, mi több az eladó papírt hamisított, és egy magánszemély nevében adta el, akié eredetileg volt a kocsi, szóval nem a kereskedése nevében. Az adásvételin nincs helységnév csak dátum, az árat se írta rá, csak valami olyat talán hogy megegyezés szerint.
Esetleg lehet valamit tenniük ezügyben? A szerviz igazolja hogy balesetveszélyes volt a kocsi, papírokat is adtak, az alkatrészeket is elkérték asszem.
A szervizben azt valami olyat mondtak nekik, hogy a kereskedő nem adhatja el a kocsit állapoti lap nélkül. A magánszemély is köteles állapoti lapot adni róla? Illetve azzal nem lehet érvelni hogy hagyta a kocsit balesetveszélyesen a közúti forgalomban közlekedni?
Valószínűleg a következő történhetett:
Az eladó személy bizományba hagyhatta a kocsit a kereskedésbe. A kereskedő jogilag nem felel ha nem ővele írtatok papírt. Az a baj hogy az autószerelő is lehúzott vagy 150ezerrel. Mert egy elektromos ablakemelő kb 20e ft újonnan párba. a szervó szivattyú meg bontotan 50e ért jaguárba is kapni. A másik meg ha tönkremegy sincs semmi csak erőből kell kormányozni. Én 1 évig anélkül jártam.
Szóval mostmár ezzel a dologgal nagyon nem tudsz jogilag hová fordulni. Bocs hogy ezt kell mondanom utálok ilyeneket mondani rendes embereknek de nincs értelme már variálnod tovább mert csak beforgatnak a bíróságon hivatalokba. Nekem egy jó autóm ilyesmi miatt buktam aztán adhattam el alkatrésznek és még engem büntettek meg.
a kereskedő írta a papírokat.
A szerviz nem a szivattyút és a motort cserélte, hanem a kocsi tele volt hibákkal és balesetveszélyes volt, ez a szervizben derült ki, ki sem engedték volna a kocsit forgalomba ha nem csináltatják meg, max trélerrel lehetett volna elvinni. Ezek javítása 210 volt, ki is akadtak a szervizben mikor megtudták h így adtak el kocsit, ehhez jön még a szervószivattyú meg az ablakemelő motor pluszba. Az ismerősöm azt mondta ez sem tetszett a szerviznek h egy hamarosan meghaló szivattyúval, és kilopott ablakemelő motorral adták el.
Állapoti lap nélkül el sem adhatnak kocsit, ez szabály!
Am neten megnézték nem 50 a szivattyú hanem ott is 150körül van a legolcsóbb, a motor meg max az utángyártott olyan olcsó, a gyári drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!