Azt nyilván nem mutatja a videó az viszont látszik hogy kókány munkát csinálnak és két év múlva felrepedezik az a pár centis aszfaltréteg amit odahúztak.
Nálunk a városban 3 éve hasonló módon csinálták meg az egyik fontos útszakaszt. reggel elkezdték az egyik körforgalomtól és szépen mentek végig a következőig az egyik sávval. Másnap meg visszafelé megcsinálták a másikat.
de csak ennél az egy útnál csinálták így, mert ott nem volt alternatíva, nem lehetett hetekre lezárni. Tavaly egy másik ugyanekkora útszakaszt majdnem 3,5 hónapig csináltak (volt a szélén bicikliút felújítás is) mert azt simán el lehetett kerülni, "csak" a lakosságnak volt macerás a közlekedés.
Szóval a technológia itt is él és működik (amúgy előzőnek jelzem az út azóta is tökéletes) csak nyilván sokkal többe kerül, ha az önkormányzatnak megérte inkább a 3,5 hónapos határidőt megadni, mint a 2 naposat.
#3-nak:
Ez nem "kókány" munka!
A későbbi felrepedezést (felfagyást) az okozza, ha nem tömörítik kellőképpen a terítés után!
A felvételen tisztán látszik, hogy az úthengerek számolatlanul, újra és újra végigmennek rajta.
Méghozá úgy, hogy azon a szakaszon is újra és újra átmennek, amin már előtte is voltak!
Tudod mit nem szeretnék csinálni? Abban a brigádban dolgozni, amelyiknek ezt fel kellene szedni!
#5 vagyok:
Ha figyelmesen megnézed 32mp-től 40mp-ig, akkor baloldalt láthatsz egy kissebb méretű, mozgékonyabb úthengert is.
Annak az a feladata, hogy közvetlenül az aszfalt és a járdaszegély találkozásánál, az aszfalt lenyomásával nekinyomja a szegélynek az aszfaltot, hogy ott se maradjon rés!
Profi munka!
Magyarországon ilyet te sehol nem fogsz látni!
Ismét #5:
Ja, igen! Ha elfelejtettem volna említeni: kőműves vagyok. :D
Van már olyan burkolat - gumibitumen - amit nem kell ennyire tömöríteni. Engem is meglepett, hogy ránézésre mennyire "tömörítetlen" vagyis mintha az eső lazán átfolyna rajta - persze csak a felülete volt olyan. Mégis nagyon jól bírja az időjárás viszontagságait. A településünkön azt az útszakaszt próbaképpen csinálták meg, nagyon forgalmas, terhelt szakasz - hogy kiderüljön megéri-e a drágább burkolat és egyenlőre úgy látszik megéri, semmi sérülés, hiba nem látszik rajta, nem nyomvályúsodott, nincsenek felfagyások, lukak sem, pedig nem akármilyen telek voltak az utóbbi években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!