Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Melyik országnak lesz szebb...

Melyik országnak lesz szebb jövője szerintetek?

Figyelt kérdés

Melyik országnak van nagyobb esélye arra, hogy megközelítse (vagy akár el is érje) a nyugati életszínvonalat?

Melyik ország fejlődik gyorsabban?

Melyik országnak szebbek a gazdasági kilátásai?

Romániának vagy Magyarországnak?

2018. szept. 21. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

akik a politikában válaszolgatnak, szerintük:

a románok már fényévekkel elhúztak a magyar emberektől ami az

életszínvonalukat jellemzi.

a fizetés is 3-4x a magyarhoz képest.

emberek százezrei hagyják el az országot, hogy szerencsét próbáljanak Romániában.

mondjuk ilyenkor mindig elgondolkozok, akkor miért dolgozik fél Románia nyugaton? :D

2018. szept. 21. 12:33
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Milyen idő intervallumban és milyen politikai vezetéssel?

1: akik ilyeneket írogatnak, azok kb. térképen láttak max Romániát. Olyan jó lenne az élet kint a tiszteletesünk felesége se jött volna el onnan (na jó, ez azért érthető, hisz a férje a mi falunkban lakik, mivel itt van a Parókia), de még a feleségének a húga is kijött ide dolgozni, pedig pszichológiai diplomája van, nem is sima szakmunkás, stb.

2018. szept. 21. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:
3%
Én most 2 új filmet is láttam ami romániában játszódik, az 1ik egész híres, mind2 horror. Valahogy mind2-ben megtalálták a legputribb falut. Pedig jelen időben játszódnak de kb mintha a középkor lenne. Ez alapján szerintem nagyon le vannak maradva.
2018. szept. 21. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk most is román brigád dolgozik egy felújításon. Magyar bérért. Akkor Ők biztosan őrültek, vagy ilyesmi, hogy harmad, negyedannyi bérét itt dolgoznak és nem otthon ...
2018. szept. 21. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:

#2 én a kelleténél is többet jártam Romániába, szóval nekem nekem nem kell bemutatni mi van ott.

tény hogy a nagyobb városok fejlődnek/fejlettek, de a vidék nagy része konkrétan valahol az 1900-as évek szintjén leragadt.

#4 mondjuk nem csak a bányák, hanem kb minden nyersanyag készletük magánkézben van.

persze azóta is privatizálnak állami kézben lévő ásványlelőhelyet/erdőt stb. mondjuk most mikor a vörösréz felhasználása robbanásszerűen többszöröződik évről évre, a románok jót profitálhattak volna a náluk található rézbányákból.

2018. szept. 21. 13:58
 6/7 anonim ***** válasza:
A jelenlegi trend szerint Romániának. Nincs ebben semmi ördöngös.
2018. szept. 21. 22:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Romániának nagyobb esélye van hosszútávon arra, hogy jobb legyen nekik.
2019. ápr. 28. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!