Miért haragszanak annyira az emberek a Notre Dame-ra?
Én a facebook-on kapok napi 10 képet, bejegyzést, amiben azért méltatlankodnak, hogy a nagy cégek, a kormányok, a városok és mások milyen sok pénzt ajánlottak fel a Notre Dame újjáépítésére, és azt kifogásolják, hogy helyette ezt az éhező gyerekek megsegítésére kellene fordítani.
Szerintem ez a kettő nem egybevethető. Notre Dame-ból csak egy van, és egy fontos jelkép, érthető, ha ez megmozdítja a nagyobb pénzzel rendelkezőket. Miért kell ezt felróni és irigyelni? Ettől még nem fog kevesebb jutni az éhező gyerekeknek sem.
Azért megnézném, hogy az ilyen "semmisejó" pattogó emberkék hányszor voltak Afrikában kutakat építeni.
A többi ember meg hadd döntse már el, hogy miben segít, mire költi a pénzét.
Mindeki arra költi a pénzét, amire akarja.
Talán túlzás az a támogatás, amit a Notre Dame kap, de valóban csak egy van belőle.
Az éhező gyerekekről annyit, hogy az ő sajnálatos helyzetükért az ottaniak is felelősek. Megjegyzem, ezek a gyerekek rendszeresen kapnak támogatást, az UNICEF se állt le a Notre Dame miatt.
"sokakat elkeserít, hogy mennyi embernek többet ér egy épület mint akárhány emberélet"
Nem azért fognak éhen halni az emberek Afrikában, mert leégett a Notre-Dame és az emberek adakoznak. Mégsem egy hétköznapi épület, a kultúra része, fontos szimbóluma Párizsnak és Franciaországnak is.
"Talán túlzás az a támogatás, amit a Notre Dame kap, de valóban csak egy van belőle."
Öhm, mert vannak olyan emberek, akikből nem csak egy van?
8#
Ha leégne a házad, az se zavarna, mondván, hogy csak egy hülye épület? Gondolom segítséget se fogadnál el ilyen esetben.
Nekem a Nore Dame nem jelent különösebben sokat, de rengeteg embernek bármilyen okból igen. Például az egyik ismerősömnek az épület előtt kérték meg a kezét, sírva is fakadt, amikor kigyulladt. Mindenkinek minden mást jelent, és mindenkinek joga van azt támogatni, amit vagy akit szeretne.
8.
Gondolom, ha a mecseted égett volna le, vernéd magad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!