Mi ez a rabszolgatörvényezés mánia újabban?
"mert az minden tárgyhót követően kerül kifizetésre"
Lehet, hogy az én gépem hibája, de nem működnek a linkjeid. Ettől függetlenül tisztában vagyok a munkaidőkeret fogalmával. Viszont a munkaidőkereten felüli munkaórákat (rendkívüli munkavégzés) a munkaidőkeret végén kell a munkáltatónak elszámolnia.
Sajnálom, én sem tudom betölteni valamiért, pedig egyértelműen és világosan le volt írva, hogy tárgyhó végén kell kifizetni a túlórát.
De nem hiszem, hogy ez volt az egyetlen közlés, rá fogok keresni, de sajnos az nem most lesz, mert mennem kell.
Nem kellett keresgélnem, mert valakitől ezt kaptam:
"A gyakorlatban a munkaidő-kereten BELÜL(!) foglalkoztatott dolgozók esetében azonban nem csak a munkaidő-keret végén jelentkezhet túlóra, hanem sokkal inkább a beosztástól eltérő munkából fakadóan, amely után viszont a munkáltatók havonta kötelesek a túlórával elszámolni."
"Mivel túlórának minősül - többek között - az a munkaidő is, amely a munkaidőkereten FELÜLI (!) óraszámként jelentkezik, a törvényjavaslat elfogadása esetén előfordulhat olyan eset, hogy a túlóra a munkaidő-keret végén, tehát a 3 év lejártával kerül kifizetésre"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!