Mi szól a téli időszámítás mellett?
Reggel 7 (után) ébredő, este 11 (után) fekvő, fél 9-9-től du. 5-6-ig dolgozó emberek...
Őszintén: nem zavaró, hogy ha a téli időszámítás lenne egész évben, akkor aludnátok, amikor világos van (reggel 7 előtt) és akkor lennétek ébren, amikor sötét?
Akik szeretnek a szabadban lenni, azokat nem zavarja, hogy igazából már most, szeptemberben, nyári időszámítás mellett nem lehet, mert munka után kvázi már most sötét van?
Akik műszakoznak, azok eleve hol sötétben, hol világosban dolgoznak, akik hosszú, 12 vagy 24 órás műszakban vannak is kapnak sötétet is, világosat is.
Szabadnapjukon ők se kelnek reggel 9 előtt és nem fekszenek 11, éjfél előtt.
Úgy látom, legtöbben a téli időszámítást szeretnék, de miért? Az év nagy részében reggel redőnnyel zárnánk ki a fényt, munka után meg lehangoló sötétség és kuksolhatna az is otthon, aki szeret a szabadban lenni.
Egyébként az időzóna keleti szélén vagyunk.
Arra én is gondoltam, hogy sokaknak azért lenne jó, mert 9 körülre járva mindig világosban mennének, este meg úgyis begubóznak a tévé elé, ha sportolnak, azt a teremben teszik, annak sokszor ablaka sincs.
Így engem se zavarna a sötét.
Ha már változtatni kell, akkor én is a nyári időszámítást tartom jobbnak egész évre.
De nekem tökéletesen megfelelt az óraállítás is.
Úgy tudom, hogy levették az EU-ban a téma egységesen kötelezővé tételét, mindenki azt csinál amit akar.
Szerintem nálunk marad az óraátállítás, de ki tudja ...
Felőlem állítgassák az órát, de menjünk át GMT+2 időzónába! A jelenlegi GMT+1 megfelel Franciaországnak, de nekünk nem!
Nagyon hangulatromboló, mikor télen munkából hazafelé már korom sötét van. Hogy reggel cserébe világosban mégy melózni? Ki az, akit ez felvidít? Én délután szeretnék még csinálni valamit világosban, ha más nem, lemenni a kutyával sétálni...
Sajnos én télen minden időszámítás mellett sötétben megyek és sötétben jövök a munkából.
Reggel fél 7-hor indulok és este 6-fél 7-re érek haza.
A nyár a magánéletben a produktív munka időszaka (építkezés, felújítás, kerti munkák, stb) ezért mindenképpen jobb, ha korábban végez az ember a munkahelyén. Amellett már hajnali 5-kor világos van és este 9-kor is még igen, így a nap is hosszabbnak tűnik.
Ezért én is a nyári időszámítás mellett voksolok, de a legjobbnak az átállítást tartottam. (Télen jól esik egy órával tovább aludni)
Nem ragaszkodom, eszemben sincs!
Csak a téli időszámítás egész évre kiterjesztése ellen tiltakozom.
Mint lehetőség írtam, hogy az óraátállításos figura a kisebbik rossz az állandó téli helyett.
Én mondjuk kifejezetten szeretek sötétben kelni, akár futni vagy indulni (mondjuk nyilván a reggeli futásnál is áll, hogy a kevésbé eldugott részeken kell), aztán végignézni a napfelkeptét és belemenni a világosba.
Diákmelóztam reggel hattól du 2-ig. Volt egy hangulata a telepnek sötétben, munka után meg határozottan feldobott, hogy hét ágra sütött a nap és még volt hátra napfényes óra. Januárban.
#18: jaja ezzel én is így vagyok.
#15-ös voltam.
"Felőlem állítgassák az órát, de menjünk át GMT+2 időzónába! A jelenlegi GMT+1 megfelel Franciaországnak, de nekünk nem!"
Nem igaz. Mi jó időzónában vagyunk, pont hogy Franciaországnak és Spanyolországnak kellene átállni GMT-re, mivel a 0. hosszúsági kör konkrétan áthalad rajtuk. Lásd az alábbi térképet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!