Mely népek a magyarok legközelebbi rokonaik?
A jelenlegi álláspont szerint csupán a nyelvünk finn- ugor eredetű, de a magyar nép nem áll "szoros" kapcsolatban a finn-ugor népekkel.
De akkor kik a magyarok legközelebbi rokonaik?
Nyelvileg a hantik és manysik a legközelebbi rokonaink. Viszont genetikailag kölcsönösen eltávolodtunk egymástól.
Genetikailag a szomszédainkhoz állunk legközelebb. Viszont itt sokan nem veszik figyelembe hogy ők is hasonlítanak ránk és nem csak mi rájuk. A szlovákok,románok,horvátok,szerbek és ruszinok se uszták meg magyar keveredés nélkül.
A történelmi magyar határokon belül élők sokkal jobban hasonlítanak ránk genetikailag mint az azon kívüliek.
Nem tudom miért kellett kitörölni a válaszom.
Zavarta a finnugristákat, hogy leírtam azt, amit bármely nyelvész elfogad és tanítanak az egyetemeken is. Azt, hogy a finnek és észtek nagyon távoli nyelvrokonok, és a hantik és manysik a legközelebbi nyelvrokonaink.
A kinézetről meg azt írtam, hogy az a környezethez való alkalmazkodás alapján változik, tehát ha mi ezer évvel előtt Közép-Ázsiában telepedtünk volna le, akkor most mi is úgy néznénk ki mint az ottaniak.
Az pedig, hogy azok muszlimok, mi meg keresztények az semmit nem mond származásilag, mivel eredetileg mi egyikünk sem volt muszlim vagy keresztény.
A genetikai rokonság is többnyire földrajzi helyfüggű.
Nem tudom ez miért zavarta a liberálisokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!