Napok óta elviselhetetlen meleg van Budapesten és még mindig nem vezették be a hőségriadót. Mégis miért?
"idős ember mellett az utcán"
Bármikor rosszul lehet idős ember az utcán, hidegben is, melegben is. Sőt, nem csak idős ember lehet rosszul, te is vagy én is.
9
Kérdező, ezt kikérem magamnak! Azért, mert baromságokat beszélsz, nem mást kellene köpködni: ettől még nem kisebb helyeségeket írsz.
A hőségriadónak feltételei vannak, melyek NEM teljesülnek, ezért nincsen.
A számodra is látható fokozatú hőségriadó nem hasraütésszerűen működik, nem úgy indul, hogy Főügyintéző Jóskának melege van. Vannak őneki meghatározott szabályai, amiknek teljesülnie kell. Az idei nyár pedig nem nagyon kedvez az ilyeneknek. Ha jól tudom, több napi, folyamatos meleg kell (pontosabban magas napi középhőmérséklet), ez pedig nem nagyon akar összejönni, mert legalább hetente esik az eső, lehűl a levegő. Tavaly nagyon nem volt hasonló az idő: hetek teltek el eső nélkül, volt is hőségriadó. Tessék csak utánanézni, ha nekem nem hiszel.
De biztos arról van szó, hogy a MÁV meg a cégek "odaszóltak", hogy ne kelljen már nekik plusz költségekbe verni magukat.
Én mondjuk amondó vagyok, hogy az emberi hülyeségre nincs riadó.
Ha valakinek van egy kis esze akkor az visz magával sapkát/kalapot, bekeni magát hogy ne égjen le, és visz magával legalább fél-egy liter csapvizet otthonról.
Erre mondta az alábbit drága jó nagyapám:
"Ha kimegyek Nyíregyházán az állomásra, kezembe nyomják a vizet, mer' ottan meleg van, igyam, megdöglök másképp út közben, mer' hőség van. Ha kimegyek Császárszállásra kapálni, ahol még árnyék sincs, ellenben ugyanolyan nagy a meleg, ki hozza utánam a vizet, hogy legyen mit inni?"
El van rendelve a hőségriadó. Menj fel a Meteorológiai Szolgálat honlapjára és láthatod, hogy elsőfokú hőségriadó van elrendelve.
Itt van, melyik fokozatnak mik a kritériumai, és mik a teendők. Egyébként tényleg nem olyan meleg ez a nyár, tavaly sokkal durvább időszakok voltak, éjjel is alig hűlt le a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!