Van kiút az albérletből?
Én remélem, hogy nem lesz kultúrált megoldás, mert azoknak, akik ezt teszik velünk, mindenképpen szenvedniük kell. Remélem nem gyilkolja meg őket a tömeg, mert azzal csak felmenti őket az alól, hogy egész hátralévő életükben egy munkatáborban kelljen szenvedve robotolniuk, ahol szadista elmék különféle módszereken agyalhatnak majd a lelkük összezúzása érdekében.
Amúgy mi van a szüleitek házával? Ők hol laktak/laknak?
Mi úgy csináljuk, hogy csak egy szobát bérlünk (sokkal olcsóbb, mint egy teljes lakás), és folyamatosan teszünk félre. Így persze sok másra nem adunk ki, de legalább gyűlik a pénz a számlánkon. Azért hat év alatt két embernek 200000 Ft megtakarítás enyhén szólva csekély. Konkrétan azt jelenti, hogy fejenként havonta 1390 Ft-ot tettetek félre lakásra (kamatokkal együtt). Ha legalább 10e-t félretettetek volna ez idő alatt, legalább másfél milliótok lenne, amiből majdnem kijön az önerő.
Szóval azért nem ennyire nehéz a helyzet, csak össze kéne szedni magatokat. Nem tudom, mennyit kerestek, nekünk az összbevételünk 160e, ebből 50 az albérlet, kb 60-at felélünk (kaja, ruha, stb.). Úgy kezdjük, hogy minden hó elején 50e megy félre a lakásra. Nyilván ez azzal jár, hogy nincsenek luxuskiadások, de ki lehet bírni. És bízom benne, hogy egy év múlva már gondolkozhatunk a saját lakáson.
Nem tudom, nektek mennyi bevételetek van, de el kellene gondolkozni, hogy mit kellene másképp csinálni. Mert attól, hogy szidjátok az önkormányzatot, nem lesz jobb nektek se...
Én pontosan értem a problémádat. Azt mondod, nem elég annyi az élethez, hogy az ember eszik valamit és alszik. Teljesen igazad van. Csak mi úgy gondolkozunk, hogy most kibírunk 3-4 évet úgy, hogy gyakorlatilag a létminimumon élünk, azért, hogy később jobb legyen.
Igen, nálunk is volt közben karácsony, esküvő, születésnap (temetés hálistennek nem). De mindenhol megértették, hogy most nagyon kevés kiadásunk lehet. Pl. karácsonyra mindenki a családban ékszert kapott, olyat, amilyen stílusban öltözik. Kb 1000-1500 volt az alapanyag ára 9 embernek.
És nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de szinte biztos vagyok benne, hogy tudnátok félretenni, ha akarnátok. Jónéhány olyan ismerősöm van, aki tudna félretenni, de inkább elveri a pénzt, aztán meg siránkozik. De bulizni jár, feszt dohányzik, és minden büfében bevásárol. Én itthon csinálok kaját, tegnap pl. rakott karfiolt, nagyon finom és 1000 alatt van a bekerülési költsége, és három ebéd kijön kettőnknek. Ilyenekkel az étkezésünk nincs több havi 30-40e-nél. A maradékból meg igenis kijönnek a ruhák, ajándékok.
Na de mindegy, gondolom, nem ilyen válaszokat szeretnél hallani, hiszen akkor nem a politika témában lenne a kérdésed. Hát kellemes siránkozást kívánok neked, meg egy önkormányzati lakást :)
Te egy ritka rosszindulatú egy ürge vagy.
Na de mindegy, gondolom, nem ilyen válaszokat szeretnél hallani, hiszen akkor nem a politika témában lenne a kérdésed. Hát kellemes siránkozást kívánok neked, meg egy önkormányzati lakást :)
Jöhetnek a leugató, meg a menne az másképp válaszok, hisz ezekből talán tudok ötletet meríteni, de nem a kitalációidból, amikkel te jössz. Eső után köpönyeg? (már van karácsony meg kiadás is hirtelen? Hány embernek vásárolsz 1000ft-ért). nagyon gyerekes vagy....
Érdekes módon mi sem dohányzunk nem járunk bulizni. És az siránkozás egyből ha valaki tanácstalan? Elég beteg rálátásod van a dolgokra. Ebből csak arra következtetek, hogy nagy kamu az egész amit írtál....
Most két dolgot tehetsz. Elkezdesz leugatni meg még jobban leminősíteni és akkor alátámasztod az igazam, vagy szánalmas módon bérszámfejtésbe bonyolódsz azzal is csak magadat teszed közröhej tárgyává.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!