Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok? Lehetséges a...

Mit gondoltok? Lehetséges a környezetvédelem átcsap luddizmusba?

Figyelt kérdés

A luddizmus magyarul azt jelenti,hogy technológia ellenesség.Ludditák voltak például a géprombolók az ipari forradalmak idején.

Az ilyen esetekre gondolok:

[link]

A nedves törlőkendő nagyon hasznos, nem csak popsitörlő van belőle,hanem mint cikk mutatja, rengeteg más.Nekem pl van cipőre való és autó műszerfalra való is.

Betiltása az emberi hülyeség szimbóluma.

Vagy, valamelyik európai országban a nejlon táskákat tiltották be.Ez is egy baromság.Én csak 2x használtam papírtáskákat, mindkét alkalommal szétszakadt, nem bírja a két literes üvegeket.

Az dízelüzemű autók akadályozása szintén hasonló.Az európaiak nem véletlenül szeretik a dízelt, mondjuk egy német vagy egy francia, aki 150 km-t utazik naponta, neki tökéletes vagy, ha valaki Győrből jár fel dolgozni Budapestre pályán.

Az elektromos autók autópályán úgy viselkednek, mint a telefonom, amikor elindítok 2 letöltést meg maximumra állítóm a kijelző fényerejét.

Nem vagyok a környezetbarátság ellensége, viszont csak akkor kellene tiltani dolgokat, amikor már létezik a valós alternatívája és a fogyasztót nem éri hátrány.

Tehát, mondjuk lesz lebomló nejlon szatyor, de ugyanolyan jó lesz és bírja majd a két literes kólákat, mint az eredeti.

Vagy, járműből, a környezetbarát hajtáslánccal rendelkező azonos hatótávval fog rendelkezni, mint egy dízel, közben az autópályán sem fog gyorsabban "pirosba" kerülni az aksi töltöttsége.

2018. máj. 10. 09:56
1 2
 11/13 hollófernyiges ***** válasza:

"Az automobilok és az azokat előállító, azokra épülő ipar bizony pörgeti a GDP-t."

Ahogy a CT-k meg a rákgyógyszerek gyártása is.

2018. máj. 10. 12:35
 12/13 anonim ***** válasza:
65%

Arról beszélj, hogy mi az előnye a dízelnek városban naponta 10-20 kilométert menni a dugóban egy elektromos autóval szemben?

És miért ne legyél kitiltva dízeleddel a városból ha jelenleg milliónyi ember egészségét rombolod vele?

A nejlontáskát meg nem betiltani kell hanem adóztani, legyen 500 forint a nejlon (amúgy ebből van visszaváltható ha leadod az elhasználodott táskát nem a kukába dobod akkor kapsz egy vadiújat helyette) a környezetbarát verzió meg 10 forint, választhatsz.

2018. máj. 10. 16:27
 13/13 anonim ***** válasza:
51%

Szóval neked fontosabb, hogy kólát vedelj, mint hogy az unokáidnak ne egy haldokló bolygón kelljen élniük? Gratulálok. Ha már egy csomó pet palackot veszel a kóláddal együtt, rakhatnád többször használatos szatyorba.

Autó helyett pedig ott a tömegközlekedés. Én soha nem fogok megtanulni vezetni. Mindenhová el lehet jutni tömegközlekedéssel.

2019. márc. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!