Ha a szocializmus a rablásról és a személyes szabadságjogok sárba tiprásáról szól, akkor miért támogatják annyian?
"Ha a szocializmus a rablásról és a személyes szabadságjogok sárba tiprásáról szól, akkor miért támogatják annyian?"
???
Ez a kapitalizmus ismérve te szerencsétlen...
“rendszerváltás utáni 28 év az nagyon jól alakult gyarapodott az ország vagyona és mindenki jól él szaporodnak az emberek, nyaralni járnak, gondtalanul élik boldogan az életüket ezért kellet a rendszerváltás“
Lol.Persze..Bezárták a gyárakat,szétverték a mezőgazdaságot,megszűntek a magyar termékek és minden.Régen az Ikarus a világ buszgyártásának 20%-át tette ki.Hol van ma az Ikarus?Sehol..
Az ország népessége rohamosan csökken.Nekem még azt tanították általánosban,hogy 10 millióan élünk itt,de ma már kevesebb ez a szám.
Én 20 év alatt egyetlen egyszer voltam a Balatonon,kb 8 éves koromban.Nincs lehetőség nyaralni menni.Pedig a szocializmusban ott voltak a SZOT üdülők,bárki mehetett nyaralni.Ma sok helyen még a lehetőséget sem adják meg rá.A vállalat kizsákmányolja,túlhajszolja az embert.Nem mindenkit engednek el szabadságra..
Gondtalan,boldog élet,persze...Pont a szocializmusban lehetett boldog gondtalan élete az embernek.Ott akár egy felnőtt is olyan gondtalanul élhetett,mint egy kisiskolás..Hiszen kiszámítható,biztos jövő volt.Nem kellett attól félni,hogy megszűnik a munkahely,nem lesz mit enni stb..
A kapitalizmus lényegében arról szól,hogy
-dolgozz minél többet,minél kevesebb pénzért
-termelj minél többet
-vásárolj minél többet,vegyél meg minden értelmetlen kacatot
-pazarolj
Ezekkel a tevékenységekkel tömd a pénzemberek zsebét
'A szocializmus az egyenlőségről,a kiszámítható,biztos jövőről,a tisztességről szól.'
Na akkor még egyszer, nehéz felfogású válaszolónk kedvéért:
'Igen, de kiszámítható volt az élet.
Ezzel nincs okom vitába szállni: tényleg ez a helyzet. Ha el tudtad viselni, hogy nincs esélyed előrelépni, csak ha belépsz a pártba, hogy ha ellenség vagy, megsemmisítenek, és korlátozzák a jogaidat, továbbá beérted kenyérrel, sörrel, és parizerrel, az volt.'
Emver, te direkt bosszantod az embert? Erre izgulsz?
Ó te jó ég.Most látom,hogy elírtam a nevem regisztrációkor..Mind1
A szocializmusban több lehetőség volt az előrelépésre.Tanulhatott mindenki,ma meg sokszor csak gazdag gyerek járhat egyetemre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!