Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A rasszizmus bűn? Ha igen...

A rasszizmus bűn? Ha igen miért? Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés

Nem vagyok rasszista (én mindenkit egyformán utálok XD), de ha szólás szabadság van, akkor miért probléma, ha megmondják az emberek, hogy mit utálnak a másikban?

Nem döntheti el mindenki szabadon, hogy kit miért utál?

Tehát, ha én azért nem szeretek valakit, mert sötét bőrű, az elítélendő, de ha egy másik embert azért utálom mert az xy pártra szavaz, az jól van?

És a fehéreket miért bántják, ha megmondják egy negridnek a magukét, viszont, ha egy fekete bőrű összever egy fehéret, az dícsőség?

És az ázsiaikat miért szokták "lesárgázni"? A japánok bőre szerintem a legtöbb európainál is fehérebb...

Köszönöm előre is a magyarázatokat!

Remélem nem bántottam meg senkit, ha igen, akkor bocsánat, nem állt szándékomban, de sehogy nem fér ez a dolog a fejembe... :(

2018. ápr. 10. 20:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%
Nem. A rasszizmus teljesen természetes dolog. Minden emberrel vele születik.
2018. ápr. 10. 20:59
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Olyan ember még nem született és nem is születhet aki ne lenne rasszista, mivel ilyen nincs. Legfeljebb egy másik rasszt utál, pl fehéreket.
2018. ápr. 10. 21:05
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

#2 Ez hazugság, én egy rasszal szemben sem érzek utálatot, megvetést, sőt pusztán a rasszhoz tartozás miatt még előitéleteim sincsenek.

Meg kéne érteni, hogy az emberi minőséget nem ez határozza meg.

2018. ápr. 10. 21:09
 4/16 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy én nem leszek sem jobb, sem rosszabb attól, hogy milyen a bőröm, a hajam, a szemem, stb.-m színe... de azt mondja meg légyszíves valaki, hogy a rasszizmusért miért szidják az embert, ha szólás szabadság van? Miért nem mondhatja meg nyíltan, hogy kit miért utál?
2018. ápr. 10. 21:11
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

#4 Kimondhatod nyíltan, de a véleményednek vannak következményei. Többek között ne csodálkozz, ha egy rasszista megjegyzés miatt bírálni fognak.

Továbbá a szólás és véleményszabadságnak is vannak korlátai, többek között a gyűlöletet beszéd, becsületsértés, jóhírnév megsértése, stb. Egy rasszista felszólalás, pedig előidézheti az előbb említett esetek vakamelyikét.

Igy jogi szankciók is szóba jöhetnek. Persze ez se feltétlen lesz így, nagyban függ a felszólalásod tartalmától...

2018. ápr. 10. 21:19
 6/16 anonim ***** válasza:
42%

Amiért a felbujtás is bűn. Az is csak duma, mégis van, aki komolyan vegye, és anélkül meg lehet, hogy csak leült volna két sörre, aztán semmi balhé.

Amiért a rágalmazás is az. Mert amíg nem sikerül rendes bizonyíték(ok)kal alátámasztani egy-egy vádpontot, addig ártatlannak vélelmezendő minden ember. Vagy nem így kellene? Inkább rúgjuk ki az összes rendőrt meg jogászt, nem? Tűzbe a BTK-val! Igazad van.

2018. ápr. 10. 21:20
 7/16 anonim ***** válasza:
2%

A rasszizmus egy természetes velejárója az evulociós fejlődésnek, minden emberre jellemző tulajdonság, amit ma próbálnak beállítani bünnek, gyülöletnek, nácizmusnak, uszításnak pedig az esetek többségében egyáltalán nem erről van szó.

A rasszizmus, akkor lesz bün, ha valaki túlzásba viszi és fizikai bántalmazásba megy át, szóban maximum nem illő beszólni valakinek, aki nem tehet róla , hogy néz ki.

2018. ápr. 10. 21:55
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, már nagyjából értem! :)

És az miért nem rasszizmus, ha egy sötétbőrű ver meg egy fehéret, csak mert fehér?

2018. ápr. 10. 22:39
 9/16 anonim ***** válasza:
Többség vs kisebbség, gondolkozz már, kit lehet hátrányosan (vagy akár előnyösen) megkülönböztetni? Mihez képest? Melyik a normális "mindenki" szerint? Ugye, nem is volt olyan nehéz?
2018. ápr. 12. 05:28
 10/16 anonim ***** válasza:
58%
Olyan világban élünk, ahol ha tagadod a holokauszt, vagy azt mondod nem is annyi zsidót öltek meg mint amit leírtak... akkor is a börtön a jutalmad.. :)
2018. ápr. 18. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!