Aki nem fél a migránsoktól az miért nem?
Azért, mert nem a négy fal között ülök egész nap az m1-et bámulva... Én pl. nem vagyok keresztény (és semmilyen más valláshoz sem tartozom). Akkor nekem most rettegnem kellene ebben a nagy igaz keresztény Magyarországban? Valamint nekem oviban és gimiben is volt arab csopor- és évfolyamtársam...gondolom örüljek, hogy a családjuk nem mészárolta e az egész várost, ugye?
Attól, hogy valaki más vallású, más kultúrájú, más nemzetiségű, más a bőrszíne stb., attól még nem "rossz" és nem kell tőle rettegni. Max. nehézségeket okozhatnak a beilleszkedés során az eltérő szokások, de ez pedig szerintem túl van reagálva....Ha te elutazol egy arab országba pl. Egyiptomba, Jordániába stb., akkor téged is ér kultúrsokk. Új nyelv, új környezet és csomó olyan szokással találkozol, ami számodra furcsa, ismeretlen pl. általában hangosan, kiabálva beszélnek egymással és elég kaotikus a közlekedés. Ugyanakkor nem is kell nagyon messze menni, azért Európán belül is vannak olyan országok, ahol meglepődünk egy-két szokáson, mert nálunk nem létezik ezért számunkra furcsa. Még hasonló kultúrák között sem túl egyszerű a váltás. Ha valaki ilyen helyzetbe kerül, akkor értelemszerűen idő kell neki, amíg megérti, megszokja stb., senki sem fog egyik pillanatról a másikra átalakulni. Ez természetes.
Én sem támogatnám, hogy mindenféle ellenőrzés nélkül érkezzenek emberek az országba, mert az kockázatos és a jelenlegi helyzetben én úgy érzem, hogy a legtöbben csak egy második cigányságot csinálnának az ide érkező menekültekből, amivel lehet villogni, hogy micsoda szuper a szociális háló, mert rajtuk is segítünk, miközben csak egy kiszolgáltatott helyzetben tartják őket.... Ugyanakkor ami itt megy mostanában az pedig már túlzás...Abból, hogy valaki muszlim, abból nem következik az, hogy terrorista és fel fog mindent robbantgatni, nem gyilkos, nem erőszakoló stb., stb...Valamint Magyarország, nem be-, hanem kivándorló ország, mert ember nem jönne ide és aki itt él, az is próbál menekülni. Szóval nem hinném, hogy az a veszély fenyegetne, hogy milliószámra települnek le a bevándorlók az országban...Egyébként nem tudom, hogy mit szólnánk, ha azok a magyarok, akik valamilyen okból kifolyólag kint élnek külföldön (mert ők is migránsok) biztos jól fogadnák és örülnének neki, ha egy idegen országba érkezve ők is ilyen mértékű gyűlölettel és rasszizmussal találkoznának..
Mennyi olyan emberke van itt akinek a közelében egy csomó migráns lakik.
Ez már "titta hihetetlen" !
Nagyon átlátszó kamu duma. Aki egy kicsit is képben van az, tudja, hogy mekkora veszélyt jelentenek.
Lehet itt tompítani, meg bagatelizálni a dolgokat, de csak a tájékozatlanságotokat, vagy a rosszindulatú félrevezetéseteket igazoljátok vele.
Nem félek. Nem szokásom. Pontosan tudom mire számíthatok tőlük, én pedig megfogom védeni magam ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!