Magyarországon, sokan miért ellenzik a felsőfokú tanulmányok elvégzését, amikor gyakorlatilag az egy garancia a kényelmes életre?
Nyilván, én a műszaki,gazdasági diplomára gondolok.
A testvérem menyasszonya eredetileg szakmunkásnak tanult,de elég gyorsan rájött, hogy ő bizony utálja azt a munkát.Vendéglátósnak tanult, pincérként dolgozott.
Még abban az évben, amikor megkapta a szakmunkás bizonyítványát beiratkozott esti gimnáziumba és tanult, mint állat.Jó érettségije lett, utána egyetemre ment gazdasági szakra.
Most a mestert csinálja.
Annyi változott,hogy baromi jó pozíciója van, külföldi kiküldetésekre mászkál,különböző projekteken dolgozik.Ha hazaér, nem hulla fáradt, mint a pincérnői munka után, van kedve és ideje sportra, kultúrára is.
Ahogy szokta mondani, "érzi,hogy él, érzi,hogy számít, hogy valaki és nem csak egy szám a gépben".
Abban igaza van, hogy a diploma, nyújt egyfajta védelmet a rabszolga munka ellen.
Egy műszaki,gazdasági diplomával rendelkező általában jó pozícióban dolgozik, nincs kötöttség, mint mondjuk egy betanított munkásnál.
Én egyetemi hallgatóként gondolom úgy, hogy amiről írtál az nem tükrözi a valóságot.
"érzi,hogy él, érzi,hogy számít, hogy valaki és nem csak egy szám a gépben"
Munkahelye válogatja. Én dolgoztam suli mellett egy multicég logisztikai osztályán és ott mondta az egyik diszponens kolléga nő, hogy ő kevesebbet keres, mint a férje, aki műszakvezető a soron.
Gondolom a testvéred menyasszonya sem rohant volna egyből tanulni, ha pincérként a Caviar & Bull-ban vagy ONXY-ban kezd el dolgozni.
"Ha hazaér, nem hulla fáradt, mint a pincérnői munka után, van kedve és ideje sportra, kultúrára is. "
Az erőléte legyen már mindenkinek a saját problémája
"Egy műszaki,gazdasági diplomával rendelkező általában jó pozícióban dolgozik, nincs kötöttség, mint mondjuk egy betanított munkásnál."
Pontosan ezért lehet bent 12 órában is 8 helyett. Majd amikor több napnyi plusz óra marad a rendszerben, amit nem bírsz kivenni és nem fizetik ki a túlórát na majd akkor meséld, hogy jobb. Irodába is be lehet járni 7-re és haza lehet menni 18 után. Ezért fontos, hogy valamit a munkahely tesz jóvá nem a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!