Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon, sokan miért...

Magyarországon, sokan miért ellenzik a felsőfokú tanulmányok elvégzését, amikor gyakorlatilag az egy garancia a kényelmes életre?

Figyelt kérdés

Nyilván, én a műszaki,gazdasági diplomára gondolok.

A testvérem menyasszonya eredetileg szakmunkásnak tanult,de elég gyorsan rájött, hogy ő bizony utálja azt a munkát.Vendéglátósnak tanult, pincérként dolgozott.

Még abban az évben, amikor megkapta a szakmunkás bizonyítványát beiratkozott esti gimnáziumba és tanult, mint állat.Jó érettségije lett, utána egyetemre ment gazdasági szakra.

Most a mestert csinálja.

Annyi változott,hogy baromi jó pozíciója van, külföldi kiküldetésekre mászkál,különböző projekteken dolgozik.Ha hazaér, nem hulla fáradt, mint a pincérnői munka után, van kedve és ideje sportra, kultúrára is.

Ahogy szokta mondani, "érzi,hogy él, érzi,hogy számít, hogy valaki és nem csak egy szám a gépben".

Abban igaza van, hogy a diploma, nyújt egyfajta védelmet a rabszolga munka ellen.

Egy műszaki,gazdasági diplomával rendelkező általában jó pozícióban dolgozik, nincs kötöttség, mint mondjuk egy betanított munkásnál.

2018. márc. 10. 17:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező olyat állítasz ami nem igaz. Senki nem ellenzi hogy tanuljon valaki. Esetleg azt nem támogatják hogy pl mindenki ügyvéd legyen mert nincs szükség annyira mint amennyit képeznek. Szakmunkás meg nincs. Ha most lennék nagyon fiatal kitanulnék vagy három jó szakmát. Most multimiliomos lehetnék szinte. Feltéve persze ha jól végzem a dolgom. Lassan annyit kér egy jó szakmunkás amennyit nem szégyell. A gázszerelőmnek 300 at fizettem ki hat napot dolgozott nálam. A segédmunkása bérét megkereste hazafele menet mikor még beugrott egy két helyre megnézni egy szivárgó gáztűzhelyet vagy egy csöpögő csapot. És egyfolytában hívogatták. Több munkát el se tudott vállalni le kellett mondani mert be volt táblázva. Egy kezdő diplomás hol keres ennyit?
2018. márc. 10. 20:14
 22/23 anonim ***** válasza:
87%

Én egyetemi hallgatóként gondolom úgy, hogy amiről írtál az nem tükrözi a valóságot.

"érzi,hogy él, érzi,hogy számít, hogy valaki és nem csak egy szám a gépben"

Munkahelye válogatja. Én dolgoztam suli mellett egy multicég logisztikai osztályán és ott mondta az egyik diszponens kolléga nő, hogy ő kevesebbet keres, mint a férje, aki műszakvezető a soron.

Gondolom a testvéred menyasszonya sem rohant volna egyből tanulni, ha pincérként a Caviar & Bull-ban vagy ONXY-ban kezd el dolgozni.

"Ha hazaér, nem hulla fáradt, mint a pincérnői munka után, van kedve és ideje sportra, kultúrára is. "

Az erőléte legyen már mindenkinek a saját problémája

"Egy műszaki,gazdasági diplomával rendelkező általában jó pozícióban dolgozik, nincs kötöttség, mint mondjuk egy betanított munkásnál."

Pontosan ezért lehet bent 12 órában is 8 helyett. Majd amikor több napnyi plusz óra marad a rendszerben, amit nem bírsz kivenni és nem fizetik ki a túlórát na majd akkor meséld, hogy jobb. Irodába is be lehet járni 7-re és haza lehet menni 18 után. Ezért fontos, hogy valamit a munkahely tesz jóvá nem a papír.

2018. márc. 10. 21:18
 23/23 anonim ***** válasza:
83%
Aki múszakvezető, az már (közép)vezető beosztásban van, azt ki kell érdemelni, és meg kell fizetni.
2018. márc. 10. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!