Mi lesz ennek a vége? Mi lesz ennek az országnak a jövője? Mondjuk 5éven belül? Éhen halnak az emberek? Mert nem elég a gazdaság még a klímánk is drasztikusan változik és ez egy ilyen helyre nem jön jól. Olyanok leszünk mint egy dél-amerikai ország?
Csak azt nem értem, hogy a sok begyepesedett agyú ember aki nem veszi észre a sok problémát az országban az minek ír ide?
Kérdező veled teljesen egyetértek, igazából nem tudom, hogy mi lesz az országgal, de szerintem, ha ez a nagy "jólét" tovább fog fokozódni akkor érdemes lesz kimenni egy színvonalasabb országba.(pl: Svédország,Anglia)
Szerintem balkanizálódunk. Az 1 adókulcsos rendszerben, ahol a fizetése 16 %-át fizeti a minimálbéres és a többszázezres fizetésű is, ott aki most gazdag az még gazdagabb lesz, hiszen több marad neki, aki pedig éppen hogy megél, az még szegényebb lesz, hiszen a kicsiből a keveset elvenni is sok. A klimaváltozás annyiban játszik szerepet, hogy az egészségügyi problémákat csökkenteni a gazdagnak lesz módja, a szegény meg majd beledöglik.
Mit gondolsz, ha igérnek pénzt valamelyik ágazatba , akkor azt valahonnan el kell venni. A gazdagoknak inkább adnak, tehát azokból a szektorokból vonják ki, ahol nem jók az érdekérvényesítés lehetőségei. És ez is éppen a megélhetési bűnözésre fogja kényszeríteni a nagyon szegényeket.
Az is elgondolkodtató, hogy a miniszterelnök egyik helyettese azt nyilatkozta, hogy ahol a vallás magánügy, ott kezdődik a fasizmus. Ilyen kijelentésre csak régen a kommunizmusban vagy mostanság az iszlám fundamentalizmusban ragadtatják magukat. Demokráciában ilyen kijelentés után jön az azonnali lemondás. Itthon semmi visszhang. Meglesz ennek a böjtje !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!