Hogyan lehet a kommunista elméletet sikeres és működő gyakorlattá váltani?
Miután tegnap bebizonyítottuk, hogy a kommunizmus jobb mint a kapitalizmus(tegnapi kérdés:Hogyan lehet bebizonyítani, hogy a kommunizmus jobb mint a kapitalizmus?)-közben megragadom az alkalmat hogy megköszönjem azok tegnapi válaszait akik szintén a kommunizmust tartják az élhető életformának...rátérhetünk a legfontosabb kérdésre miszerint:
Hogyan lehet a kommunista elméletet sikeres és működő gyakorlattá váltani?
Én mint"megrögzött"kommunista tudom hogy a kommunizmus az egyetlen helyes világnézet DE idealista nem vagyok és azt is tudom hogy az emberek egy(nagy?)része bizony eredendően kapzsi-másokon átgázoló-harácsoló-aljas-stb...stb...akik bizony nem szivesen mondanának le az egyéni(aljas)érdekeikről a köz érdekében.
De jó volt az egyik válaszoló tegnapi példája hogy a kommunizmusban van egy hordó ami televan ásóval és miután használtad vidd vissza és közben nem zsákmányolsz ki senkit!
De vannak akik nem vinnék vissza az ásót...másra használnák(verekedés-kizsákmányolás)stb.
Tehát mindig minden élethelyzetben vannak olyanok akik az egyéni érdekeiket előtérbe helyeznék a köz érdekeivel szemben!
Mi a megoldás hogy ezt kiküszöböljük és az elméleti kommunizmust sikeresen működő gyakorlattá változtassuk?
Először"le kell ülni"ezekkel az emberekkel és jó szóval(!)megértetni velük hogy az életfelfogásuk helytelen és változzanak meg! Lenne aki megjavulna! De lenne aki nem-továbbra sem...!
Mihez fogjunk a megátalkodott kapitalista életszemléletű egyénnel aki veszélyes a társadalomra hiszen a felfogása rendbontó hatású...?! Aki a tisztességesen dolgozónak a fülébe súg...aki felforgat?
Ha a jó szó nem használ(az az első!!!)akkor nincs más út mint a kiiktatás.
És nem kell a sok duma hogy a kommunizmus kivitelezhetetlen meg stb...stb.
Nem igaz.
Egyszerűen Sztálin halála után(nálunk 56-ban)azok akiket ki kellett volna iktatni átvették az irányítást és fokozatosan lépésről-lépésre tették tönkre a kommunizmust a saját érdekeik szerint!
Mert a kommunizmus ha jól csinálják a legjobb út!
Csak olyan vezetők kellenek akik talpig becsületesek és a nép szintén. De a rendbontókat ha a jó szó nem használ ki kell iktatni.
Így és csakis így képes működni a kommunizmus-máshogy sehogy!
Mert legeslegbelül mindenki becsületes de ez csak akkor"tör"a felszinre ha körülötted mindenki az. És ezt az"állapotot"csak úgy érheted el hogy a megátalkodottan kapitalista életszemléletűt kiiktatod a környezetedből.
Ennyi a"titka"a kommunista mennyországnak és semmi más!
Ui:Ezt egyébként tudják a"megrögzött"kommunistaellenesek is és félnek hogy megint jön egy Lenin aki felnyitja a nép szemét...
"Miután tegnap bebizonyítottuk, hogy a kommunizmus jobb mint a kapitalizmus"
Pontosítsunk: sikertelen kísérletet tettél rá.
"közben megragadom az alkalmat hogy megköszönjem azok tegnapi válaszait akik szintén a kommunizmust tartják az élhető életformának"
Szép dolog tőled, de azért olyan sokan nem voltak ilyenek...
"Én mint"megrögzött"kommunista tudom hogy a kommunizmus az egyetlen helyes világnézet"
Figyelj, a hülye is úgy tudja, ő az okos, és mindenki más a hülye.
"Mi a megoldás hogy ezt kiküszöböljük és az elméleti kommunizmust sikeresen működő gyakorlattá változtassuk?"
Tudod, a létező és a működő szocializmus esete.
Az első nem működik, az utóbbi nem létezik.
"Ha a jó szó nem használ(az az első!!!)akkor nincs más út mint a kiiktatás."
"És nem kell a sok duma hogy a kommunizmus kivitelezhetetlen meg stb...stb."
Egyszerű és kényelmes álláspont. Bevezetjük, ha nem működik legfeljebb kiiktatjuk akik azt mondják, hogy nem működik.
"Csak olyan vezetők kellenek akik talpig becsületesek és a nép szintén."
Értem, és ha a "talpig becsületes" vezetők szerint a nép nem talpig becsületes, akkor kiiktatják a népet is?
És várj csak, melyik vezető volt annak idején a nép soraiból való? Az újságíró Kun? A munkakerülő zabigyerek Csermanek - Kádár? Vagy Rosenfeld Rákosi?
Melyik volt melós?
"félnek hogy megint jön egy Lenin aki felnyitja a nép szemét..."
Leninnek megint semmi köze nem volt a néphez. A németek küldték Oroszországba felforgatni, puccsal vette át az irányítást. Közönséges gazember volt.
"Miután tegnap bebizonyítottuk, hogy a kommunizmus jobb mint a kapitalizmus..."
Végigolvastam, végigszenvedtem az melített tegnapi kérdés válaszait. Egy nagy francot lett bebizonyítva. Hogy lehet egy kérdést hazugsággal indítani, majd arra alapozva továbbfejleszteni a hazugságot. Tipikus komcsi mentalitás, amiből nem kérünk!
Vagy odafenn, a szürkeállományban valami nincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!