Tulajdonképpen mi az az iszlám?
Vallás, de az arab országokban államvallás. Nálunk nincs szétválasztva a vallás és az állam, ahogy Európában.
"És akkor a musylimok most mindannyian gonoszak, és óvakodni kell tőlük??"
Hát, bajban lennénk, hogy ha mind az egymilliárd gonosz lenne....
Kb úgy kell elképzelni, mint a kereszténységet régen. Akkor még itt sem volt teljesen szétválasztva az állam és a vallás, legalábbis nem ilyen formában , mint most.
Régen voltak keresztes hadjáratok. Most az muszlimok robbangatásokkak terjesztik az igét.
Az Iszlám alávetést jelent. Vallás és politikai is, mivel az iszlám tanításában ez a kettő nem szétválasztható.
A muszlimok is emberek, mint mi, csak sajnos az iszlám ideológia rabjai. Vannak közöttük is őszinte, jóindulatú emberek, és gonoszok is. Az biztos, hogy, ha komolyan veszi valaki a Koránt, szó szerint, azzal én óvatos lennék...
Az iszlám egy vallás. A követői bármilyen etnikumúak lehetnek.
A gonoszság relatív fogalom, deaz iszlámban nem szerepel semmi olyan, ami a mi fogalmaink szerint gonosz.
5, Hát amilyen eszközökkel térít az iszlám, ahogy s nőkkel meg más vallásúakkal bánik az szerintem pont minősíthető gonosznak... Koránt is kéne olvasni nem csak a 444-et
(Gyengébbek kedvéért: Ez nem azt jelenti hogy minden egyes iszlám ember gonosz, csak azt, hogy maga az ideológia olyan etikai mércével mér mint pl a marxizmus vagy a nácizmus)
"Koránt is kéne olvasni nem csak a 444-et "
A 444 pont egy rossz példa, mert ateista felfogásban írnak mindig. Inkább 888, ott bár nem az iszlámot tolják, hanem a keresztény sablont, de jobb példa lehetne.
"Koránt is kéne olvasni nem csak a 444-et"
Muszlim vagyok, szerintem elég sokat olvasgattam már a Koránt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!