Miért olyan helyen harcolnak a feministák, ahol már egyenlőek, és miért nem olyan helyen, ahol el kéne a segítség?
Parancsolj, én alá tudom támasztani az állításaimat. És te igen vagy csak ész nélkül hazudsz?
Van ennél jobb dolgom, te is tudod használni a guglit. Én már bizonyítottam az állításom, te még továbbra sem. De az ész nélküli gyűlöködés az megy reflexből. Miattatok ilyen rossz hely a világ.
Mutass végre egy kis kompromisszumkészséget, nyitottságot, és akkor egy picivel előrébb léphetük az állandó gyűlölködés helyett.
"Semmit nem bizonyitottal"
Szóval csak a tények tagadása megy, nyitottság nulla. Én próbáltam, de te még továbbra sem bizonyítottad az állításod.
Mert nincs egyenlőség.
1. A férfiakat még mindig zavarja, ha a nő okosabb/magasabb/erősebb/sikeresebb, mint ők
2. A férfiak "besegítenek", nem pedig kiveszik a részüket a háztartásból
3. Még mindig úgy gondolkodnak, hogy váláskor egy gyereknek az anyja mellett a helye, a nő előnyt élvez
4. A szingli nő petrezselymet áruló vénlány, a férfi még nem találta meg az igazit
5. A nőre ferde szemmel néznek, ha nem veszi fel a férje nevét valamilyen módon
6. A férfiakra irreális nyomás hárul, állandóan bizonyítaniuk kell a munkahelyen, családfőként, döntéshozóként, problémamegoldóként, a gyenge erőnlétű/állóképességű férfi "puhány"
7. Egy nőnek adva van a társadalmi megbecsülés, ha férjhez megy és gyereket szül, míg egy férfinak egész életében küzdenie kell érte. Ha egy nő egész életében otthon van, de "jó feleség és anya", tisztelik, míg egy háztartásbeli "jó férj és apát" lúzernek tartanak.
8. A férfi pocakot ereszthet, a nő nem hanyagolhatja el magát, mert a társadalom folyamatosan szorongásban tartja, hogy a férje elhagyja egy csinosabbért.
9. Idősebb férfi-fiatalabb nő oké, fordítva gáz
10. Ha egy nő "férfias" tulajdonságokkal és képességekkel bír (magabiztosság, határozottság, céltudatosság, logikus gondolkodás, autószerelés, programozás), elismerik, míg ha egy férfinek "nőies" tulajdonságai vannak (szépérzék, stílusérzék, gondoskodás, empátia, kedvesség, háziasság), "bzi"
11. Leszbikusnak lenni, ha nem is menő, de szexi, míg melegnek lenni gáz
12. A nők szexuális tárgyként vannak kezelve a médiában
13. Az apaság fontossága nincs annyira kihangsúlyozva, mint az anyaságé.
14. Álláskeresésnél diszkrimnáció van, mert "elmegy szülni"
15. Mivel a nők "kedvesek, szorgalmasak, céltudatosak, de tisztelik a felsőbb hatalmakat", többen támogatják a karrierjük előrejutását eleinte, de komoly karriert sokkal nehezebben futhatnak be
16. Nyomás a szexualitás terén - a nőknél a szüzesség erény, a férfiaknál szégyen. A nőknél a tapasztalat szégyen, a férfiaknál erény.
17. A csúnya férfi kompenzálhat pénzzel, humorral, és ésszel, míg a csúnya nő eleve rossz parti
18. Extrém eseteket leszámítva (60-as milliomos és 20-as celeb), ha egy nő felfele házasodik, akkor "jól ment férjhez", viszont ha egy férfi házasodik felfele, akkor "kitartott" "nemférfi".
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Természetesen a jogi egyenlőség szinte teljesen meg van valósítva, viszont a mentalitáson még csiszolni kell.
Ja és még egy-kettő eszembe jutott
19. A nő indokolt esetben pofonvághatja a férfit a társadalmi normák szerint, míg "az nem férfi aki megüt egy nőt"
20. Ha a nő piszkálja és ugratja a férfit nyilvánosan, akkor a nő "laza", viszont ugyanezért a férfi "bunkó" (akár filmekben/sororozatokban, ha a feleség gúnyolódik a férjén, az vicces, viszont fordítva hőbörögnének a feminácik, meg egy-két feminista)
21. A "csúnya női testen" (kivéve, ha nem nagyon túlsúlyos vagy öreg) nem illik viccelődni filmekben/sorozatokban, míg a pocakos/nem kisportolt/vézna/kopaszodó férfi a sitcomok visszatérő eleme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!