Ha Magyarországon nem történt volna meg a holokauszt, manapság menyivel lenne nagyobb a zsidók számaránya?
A hatmilliós szám valóban nem pontos, az csak az elpusztított zsidók száma, lehet, hogy valamivel kevesebb a pontos számot 5.5-6 millió közé teszik, a nácik és csatlósaik a táboraikban meg a kis einsatzgruppéikkal meg partizánvadászat címszóval úgy 11 millió embert öltek le mindenféle ok nélkül. Ennek csak fele volt zsidó, Magyarországról 550 000 embert deportáltak, de ezek az akkori országterületre értendők, többségük meghalt nagyjából a kétharmada a deportáltaknak, mivel a magyar deportáló szerelvények már egyenesen munkatáborokba mentek, 44 tavaszán-nyarán szinte csak magyarok érkeztek Auschwitzba.
A kérdésedre szerintem a zsidó vallásosság vidéken is ugyanúgy elhalt volna, ahogy Pesten, nagyon erős volt az asszimiláció a városi zsidóság körében a vidéki zsidóság meg a szocializmus alatt asszimilálódott volna, szerintem Holokauszt nélkül kb. 80-100 ezer hívő zsidó lenne, a többségük mostanra ateista lenne, kikeresztelkedett volna, vagy papíron zsidó volna, aki nem tartja semmilyen szokását a vallásának, én például papír katolikus vagyok, meg lettem keresztelve, de tizenöt éve nem voltam templomban, csak turistaként.
A holokauszt "revizionisták" meg nem tudnának a kérdésre válaszolni? Mert azon kívül, hogy nyomjátok a nácimosdató dumát tényszerűen nem jött válasz a kérdésre, sőt, ahogy látom eddig csak 71%-os próbálkozott rajtam kívül valóban hasznos választ adni, az összes többi itt nácimosdatás meg az ezzel való vitatkozás.
"11. Szerinted ez érdekli az ő kis "tudományos módszereit"? Szerintem azt se tudja, hogy volt Auscwitz-Birkenaun kívül másik tábor. Például Treblinka ugyanazon a színvonalon dolgozott, csak Auscwitz "ellopta a showt" előle a történetírásban."
Tisztában vagyok vele, hogy nem két tábor volt, de te ugye tisztában vagy azzal, hogy a végső megoldás, mint terv 1941 után született meg 2 évvel a háború kitörése után, és sok tábor csak 42-ben vagy 43-ban kezdett el működni, amikor fokozták a terv végrehajtását. Így az én levezetett számolásom, egy erősen túlbecsült levezetés. Ha levonnánk belőle azt a 2 évet, és minden tábort külön vezetnénk, akkor még irreálisabb, még lehetetlenebb szám jönne ki a naponta elhamvasztott emberekre.
Tisztában vagyok azzal is, hogy sok zsidó meghalt a szállítás közben, de egy marhavagonba nem fér be annyi ember, hogy pl a szállítás alatt százezres, milliós számban pusztuljanak el.
A táborokon kívül, random megölt emberekről nem tudok pontos számadatot, de mindenképpen érdekelne, hány tömegsírt tártak fel a háború után, és hogy hány halottat találtak. Ha tényleg igazak a számok amiket mondtatok, akkor nyilván valamilyen hiteles történelmi dokumentum is alátámasztja őket.
Jah és mielőtt még valaki előhúzza a náci/antiszemita kártyát, tisztázzunk valamit: nem vagyok jobboldali, és nem tagadom hogy megtörtént a holokauszt. Mélységesen elítélem, ennek ellenére érdekel a történelem, és emiatt a történelmi tényeket szeretném "vizsgálni".
#14: A háború előtti és utáni lakósságszámot vették figyelembe, illetve az elvándorlást. Ez alapján kb 3 millió Lengyelországból, 2.5 millió a Szovjetunió területéről és pár-százezer zsidó a többi megszállt területről került elpusztításra. A szám persze csak megközelítő érték.
A wansseei konferenciá maga 11millió zsidó elpusztításával számolt. Forrás: [link]
Köszi 15-ös! Amúgy mi ez a lista, és miért szerepelnek rajta olyan területek, ahol soha nem is volt német megszállás?
Pl.: Anglia, 330.000 fő
Írország 4.000 fő?
11.46 kapcsán:
Milyen "zsidókra" vonatkozik a kérdés? A zsidó származásúakra, vagy a vallásukat gyakorlókra?
Mert nem lehet pl a katolikus vallással összehasonlítani. Hiába születik valaki katolikus szülőktől, ha nem keresztelik meg, nem lesz katolikus.
Ellentétben a zsidókkal, akik nem a zsinagógába járástól sőt nem is a körülmetéléstől lesznek zsidók.
A nagy kommunisták, akik zsidók voltak, azok se jártak istentiszteletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!