Mit gondoltok arról, hogy a halálra ítéltek választhatnak utolsó vacsorát? (Link)
Eléggé kiakadtam ezen: "Davis-t 1982-ben egy terhes nő és két gyermeke megölése miatt ítélték halálra. Utolsó vacsorájára homárt, sült krumplit, rántott garnélát, kagylót, fokhagymás kenyeret és sört kért."
Eltekintve attól, hogy mit követett el, amiért halálra ítélték, NEKI személy szerint azt hiszem elég nagy probléma lehet az a tény, hogy ki fogják végezni.
Igen, tudom, "a gazember meg is érdemli" - ami valószínűleg igaz, a bíróság ezért ítélte halálra.
De mindezzel együtt ő is egy emberi lény, még akkor is, ha nem éppen szimpatizálunk vele. Hadd legyen neki egy utolsó kívánsága, ami ráadásul nem is "akármi" lehet, hanem csak egy vacsora tartalmát választhatja meg...
Én a magam részéről nem sajnálom tőle.
Nagyon csúnya dolgot fogok írni, senki se vegye magára, de:
Ha magyarországon lenne halálbüntetés, és arra ítélnek azt a szörnyet, aki megölte a családodat, terhes feleségedet és két gyerekedet, és megtudnád, hogy utolsó vacsoraként luxus cikkeket eszik, nem sajnálnád tőle?
Még egyszer mondom, senkit sem szeretnék megbántani ezzel, csak megosztom a nézőpontomat.
Nagyon örülök neki,hogy a válaszadók is normálisan gondolkodnak. Ez a normális, én a kérdezőt nem értem.
Vagyis értem, de tanulj meg kicsit empatikusabban gondolkodni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!