Ha a demokráciában mindig a többség akarata érvényesül, akkor miért vannak a kisebbségek kedvezőbb, előretolt helyzetben?
Szerintem ez ellentmondás egy kicsit.
Vagy a többség azt szeretné esetleg, hogy a kisebbség legyen pozitívan megkülönböztetve?
"rendelkező tagja részt vehet a közügyek eldöntésében"
És szerinted mi alapján döntik el hogy például ki nyeri a választásokat ? Csak nem az alapján aki a legtöbb szavazatot kapta ?
"Elméletben azért, mert demokráciában olyan a berendezkedés, hogy a többségnek kedvezzen"
Etnikai kisebbség vagy politikai kisebbség ?
"És szerinted mi alapján döntik el hogy például ki nyeri a választásokat ? Csak nem az alapján aki a legtöbb szavazatot kapta ? "
Ugyan nem értem hogy hogy jön ez most ide, meg a végletekig leegyszerűsíted a dolgokat, de egy pillanatra tételezzük fel, hogy igazad van, az kormányoz aki a legtöbb szavazatot kapta. Szerinted ebben az esetben mindig érvényesül a többség akarata? Hálistennek nem, mert pl. senki nem fizetne adót. Ehelyett a kormány akarata érvényesül, aki szerencsés esetben a közjó érdekében, az országgyűlés ellenőrzése mellet és az alkotmány szellemében gyakorolja a hatalmat.
Mit értesz te azon, hogy ki nyeri a választásokat? Melyik párt alapíthat kormányt? Általában az a párt alapíthat kormányt, amelyik a legtöbb mandátumot kapta. De távolról sem mindig. Példáért nem kell messze menni. Fidesz 2002.
Még csak azt sem lehet biztosan állítani, hogy a legtöbb szavazat legtöbb mandátumhoz vezet. Ellenpélda az USA elektori rendszer, ahol előfordulhat hogy végeredményben nem azonos súlyú minden választópolgár szavazata.
azért tolják őket, mert hátrányos helyzetből indulnak, mert ha nem támogatják, milrt dolgoztatna bárki velük, nehezebb a gyerekeknek tanulnia rendesen ha rossz példát lát otthon,...
egyébként szerintem most a nagy egynelőség címszavával hatalmas egyenlőtlenség van, és a rendesen dolgozók eltartják a nemdolgozó talpas "elitet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!