A mai demokráciában, ahogy elnézem, nem érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása. Ezt miért van így?
"Parlamenttől független kormányt"
ilyen volt 1948tól 1990ig
és úgy hívták MSZMP
MSZMP csak '56-tól vaolt, ha jól emlékszem a törire, de értem mire gondolsz.
Dehát attól még, hogy egy diktatúrában megvalósult, attól még megvalósulhatna demokráciában is, nem?
1. vok elírtam, természetesen nem 48tól volt mszmp.
de ez utópisztikus, jobbik demagóg álom.
én egyébként abszolút laikus vagyok a dologban, szóval csak mint naiv állampolgár kérdezem :)
Szóval azt nem értem, hogy megtanítják iskolában, hogy a hatalmi ágak szétválasztása milyen fontos(nak tartották egyes gondolkodók), aztán mégsem ezt látom sehol. Most lehetne arról vitatkozni, hogy demokrácia mennyire valósul meg, de én most ettől függetlenül a hatalmi ágakra vagyok kíváncsi.
a tv.hozó és a vh.hatalmat ma már nem lehet szétválasztani
a törvényeket alkotmány szerint országgy.hozza
de valójában a kormány írja
minisztériumokban...
Elsősorban azért nem érvényesül, mert rövid pórázon van a bíróság tartva, és mert a bűnözők hozzák a törvényeket.
És így született meg a
- pedótörvény (14 évestől bárkivel, akár 50-es pedomacival is)
- titkosítási törvény, hogy az utókor ne tudja megtudni ki mennyit is lopott
- holokamutörvény, hogy megmásíthatatlan dogma legyen amit ők mondanak
- választási törvény, hogy bár a legális limit 2x-esét költi már az MSZP a kampányra, akkor se lehessen bezárni, feloszlatni, kitiltani ... felsózni még a helyét is.
- a cigány és zsidóvédelmi, magyarellenes, "megélhetési" (cigánybűnözés) és korrupciós (zsidóbűnözés) bűnöket elbagatellizáló törvények
- gyülekezési törvény, hogy aki tüntetni mer ellenük azt 1000 évre lecsukhassák
- az antitojás törvény, hogy érintethetetlenek legyenek, a nép meg fogja be a p.fáját!
....
Soroljam tovább, hogy hova vezet, ha a BŰNÖZŐK hozzák a törvényeket (FIDESZ + MSZP ... szerelmespár)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!