Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A mai demokráciában, ahogy...

A mai demokráciában, ahogy elnézem, nem érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása. Ezt miért van így?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ugyebár a végrehajtói hatalom birtokosai részt vesznek a törvényhozásban. Ez miért indokolt? Nem lehetne Parlamenttől független kormányt létrehozni?
2010. márc. 18. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
13%

"Parlamenttől független kormányt"

ilyen volt 1948tól 1990ig

és úgy hívták MSZMP

2010. márc. 18. 21:00
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Ne keress logikát, ez nem demokrácia. A demokrácia csak egy hangzatos utópia, ezzel vakítják a rabszolgákat, hogy ne vegyük észre, hogy csak rabszolgák vagyunk, mert akkor félő a lázadás.
2010. márc. 18. 21:14
 3/10 A kérdező kommentje:

MSZMP csak '56-tól vaolt, ha jól emlékszem a törire, de értem mire gondolsz.

Dehát attól még, hogy egy diktatúrában megvalósult, attól még megvalósulhatna demokráciában is, nem?

2010. márc. 18. 21:15
 4/10 anonim válasza:
Ahogy Ady Endre is megírta az akkori idöbe a magyar ember sosem tartott össze csak a harcban fogott össze mikor gyöztek és véget ért egymás ellen fordultak ! Ez a magyarság átka :S és a politikusok kihasználják hogy segük alatt van a ló !
2010. márc. 18. 21:16
 5/10 anonim ***** válasza:
10%

1. vok elírtam, természetesen nem 48tól volt mszmp.

de ez utópisztikus, jobbik demagóg álom.

2010. márc. 18. 21:20
 6/10 A kérdező kommentje:

én egyébként abszolút laikus vagyok a dologban, szóval csak mint naiv állampolgár kérdezem :)

Szóval azt nem értem, hogy megtanítják iskolában, hogy a hatalmi ágak szétválasztása milyen fontos(nak tartották egyes gondolkodók), aztán mégsem ezt látom sehol. Most lehetne arról vitatkozni, hogy demokrácia mennyire valósul meg, de én most ettől függetlenül a hatalmi ágakra vagyok kíváncsi.

2010. márc. 18. 21:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Oké de nem csak Magyarországon van így, hanem ahogy elnézem, minden magát demokratikusnak valló nyugati országban.
2010. márc. 18. 21:23
 8/10 anonim ***** válasza:

a tv.hozó és a vh.hatalmat ma már nem lehet szétválasztani

a törvényeket alkotmány szerint országgy.hozza

de valójában a kormány írja

minisztériumokban...

2010. márc. 18. 21:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Elsősorban azért nem érvényesül, mert rövid pórázon van a bíróság tartva, és mert a bűnözők hozzák a törvényeket.

És így született meg a

- pedótörvény (14 évestől bárkivel, akár 50-es pedomacival is)

- titkosítási törvény, hogy az utókor ne tudja megtudni ki mennyit is lopott

- holokamutörvény, hogy megmásíthatatlan dogma legyen amit ők mondanak

- választási törvény, hogy bár a legális limit 2x-esét költi már az MSZP a kampányra, akkor se lehessen bezárni, feloszlatni, kitiltani ... felsózni még a helyét is.

- a cigány és zsidóvédelmi, magyarellenes, "megélhetési" (cigánybűnözés) és korrupciós (zsidóbűnözés) bűnöket elbagatellizáló törvények

- gyülekezési törvény, hogy aki tüntetni mer ellenük azt 1000 évre lecsukhassák

- az antitojás törvény, hogy érintethetetlenek legyenek, a nép meg fogja be a p.fáját!

....

Soroljam tovább, hogy hova vezet, ha a BŰNÖZŐK hozzák a törvényeket (FIDESZ + MSZP ... szerelmespár)?

2010. ápr. 1. 23:30
 10/10 A kérdező kommentje:
ömm, kicsit elkanyarodtunk attól, amire eredetileg kérdezni akartam, úgyhogy inkább kiírok egy pontosabb kérdést. Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
2010. ápr. 6. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!