Betörnek hozzád, nem csinálnak semmit se(ez se biztos, hogy az adott esetben így volt) de szólnak, hogy hé fiú gyenge a zárad, mert fel tudtam törni. Te megköszönöd vagy feljelented az illetőt illetéktelen behatolásért?
Ez csak az adott cégen múlik.
Az se biztos, hogy beszélhetünk valódi hacker tevékenységről.
Nem részletezték sehol sem, de ha jól vettem ki, akkor a fiú sem a jegyrendszert törte fel, hanem a neten a kezelőfelület forrásoldalát/programlistáját írta át. Csak a saját gépén írta át a kódot, amit visszaküldésnél/visszajelzésként a rendszer elfogadott.
Más megközelítésben, ha a sarki boltosnál vásárolok, előhúzok egy ezrest és a pénztáros szeme láttára ráírok cerkával még egy nullát, akkor az ő, vagy az én hibám, ha elfogadja tízezresnek?
Szerintem ez az analógia helytálló a fiú esetére is.
Ezt nem diktaturanak hivjak, hanem hulyesegnek. Valami nagyeszu kliensoldalon ellenorizte az osszeget szerveroldal helyett, ehhez nem kell hekkernek lenni.
A gond az, hogy ez a valaki jo csomo penzt kapott (kozpenzbol) ennek a szarnak a fejleszteseert. Na ez mar gond, de ezt urambatyami korrupcionak hivjak es meg mindig nem diktaturanak.
Ha tényleg diktatúra lenne, akkor az ellenzék, ellenzéki sajtó stb. mind börtönben csücsülne, vagy akár munkatáborban.
Ez amúgy is a két cég hülyesége. A kormány lehet korrupt, gonosz, meg minden, annyira nem hülyék, hogy ilyet csináljanak, és maguk alatt vágják a fát vele.
Valószínűbb, hogy inkább majd kihasználják a "lehetőséget", és az illetőt "megmentik" a gonosz BKK karmai közül. Aztán fényezik Pintért. Ugyanaz, mint pár napja Balog és az iskolaigazgató esetén volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!