A diktatúra túlzás. Ez még szerencsére nem diktatúra.
Mint ahogy az első válaszoló elbagatellizálása meg a másik irányból túlzás. Gondolom, akkor a 2006-ban kivert fogú emberek is csak rinyáltak, nemde?
Bizony a rendőrség előbb lecsap olyan emberekre, akik valamilyen kormányellenes álláspontot képviselnek. Ez egy elég nagy probléma, mert ezzel az bizonyosodik be, hogy a rendőrséget politikai szempontok alapján irányítják.
Csak egy jelentéktelen kérdés.
Egy 20 éves ember esetében milyen nyilvántartásból kéne azt tudnia a rendőrségnek, hogy az illető éppen érettségizik, így az idézés napja egybe esik az érettségi napjával?
De mondok egy szerintem életszerűbb verziót. Ha az illető 99-es születésű lenne, azaz most lenne 18 éves, akkor se tűnt volna fel szerintem a kutyának sem a szabálysértési hatóságnál, hogy esetleg épp most érettségizik.
Ráadásul, személy szerint én magam sem tudom, hogy mikor vannak/voltak az érettségik, nem tudom, hogy a rendőrnek honnan kéne vagy kellett volna tudnia.
Másrészt, a cikk szerint más napon került sor végül a meghallgatására. Szóval, akkor annyira mégsem akarták megfélemlíteni, hogy csak azért is az érettségi napján kelljen megjelennie.
Szóval... kétségtelen, hogy olykor a rendőrség gombnyomásra működik (sajnos), de ezt a történetet így ebben a formában kicsit túldimenzionáltnak és hangulatkeltőnek találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!