Ti hogy oldanátok meg azt a problémát, hogy Európa társadalma elöregszik?
Ugye nem csak Magyarországon, hanem egész Európában az elöregedő társadalom a jellemző. A szülők 2 vagy kevesebb gyereket vállalnak, így egyre kevesebb a fiatal, viszont a javuló életkörülmények miatt sokáig élnek az öregek.
A nyugdíjrendszer egy dolog, magánnyugdíjpénztárral még (nehezen, de) megoldható, hogy ne a kevés fiatal tartsa el a sok öreget.
De munkaerőhiány is van. Mondhatnánk, hogy Nyugat felszippantja Kelet-EUból a munkaerőt, de nem, ott sincs mindenhol elég dolgozó ember, itt meg pláne nincs.
Ráadásul Európa népessége fogy. Ugye Magyarországon évente kb 50.000 fő a természetes fogyás, de a fent leírt jelenség miatt ez máshol is így van.
Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet?
Azért kételkednek sokan az alapjövedelemben,mert fogalmuk sincs arról mekkora a teljes ország költségvetése,ebből a szociális kiadások.
Ez mellett pedig sok ember munkája sokkal többet ér,több értékel termel,mint amennyit kap érte fizetségül.
Szerintem teljesen tévesen közelítik meg ezt a kérdést.
A nagycsaládokat támogatják,pedig nagyon kevés a nagycsaládos a népesség egészét tekintve.
Tehát mondjuk 10 családból 1,ahol 3 vagy több gyerek van,de mondjuk a maradékból 3-4-nek 1 gyerek sincs.
Az alapjövedelemmel többen vállalnának gyereket,azok közül,akiknek nincs gyerekük,vagy csak 1 gyerekük van.
Azzal,hogy minden 10.családban születik 3.gyerek,és ezeket a végletekig segélyezik,nincs megoldva a probléma,mert azoknak a kárára segélyezik őket,akiknek 1 sincs,vagy 1 van,és ők vannak többen..
Azt kellene elérni,hogy aki akar,annak legalább lehessen 1 gyereke,vagy aki szeretne,az 2.-at is vállalhasson.
A nagycsaládok támogatása pénzkidobás,és általalában nem ezekből a családokból kerülnek ki a képzett munkaerők.
Nagyon ritka az olyan nagycsalád,ahol mondjuk 3 gyerek van és mindegyiknek felsőfokú végzettsége van.
"Azért kételkednek sokan az alapjövedelemben,mert fogalmuk sincs arról mekkora a teljes ország költségvetése,ebből a szociális kiadások. "
Hát én se tudom, de ha 1 percet elgondolkodok rajta, egy csomó dolgok össze tudok szedni, amiket itt is leírtam. És akkor ezek még csak azok a dolgok a szociális rendszerben, amik elsőre, pár mp. alatt eszembe jutottak - laikusként!
Más is tudja, mennyi nyomtatványt kell kitölteni és hány ember dolgozik a kérvénnyel, a hozzá kapcsolódó adókedvezménnyel, stb., mire megkapja az egyszeri 3000 forintját, vagy a rendszeres havi 12 000 Ft-ját. Lényegese több munka van benne, mint amennyi maga a kapott összeg, ez világos.
Tényleg ahol van gyerek és megvan még szerelmes pár is, ne anyagi okokból ne vállaljanak már még egyet-kettőt-hármat, ez tényleg nagyobb kör, mint a nagycsaládosok.
De még többen vannak, akik nem jutnak el a kapcsolat felépítéséig, hiába is akarnak 3 gyereket.
" Sőt: én azon lennék, ha tehetném, hogy FOGYJON a "magyar" (már amennyiben ebben az országban magyarok élnek, mert ez sem igaz. Annyira magyar itt mindenki, mint amennyire nem).
Fogyjon el, mert a magyarnál undorítóbb, :P
gyűlölködőbb, irigyebb, lehúzóbb "nemzet" nincs több az egész világon! Az ilyennek vesznie kell, nem szaporodni!"
Akkor először járj elől a pédával, és kövess el harakirit, patkánybalsi hulladék! :P
A te fajtádnak tényleg nem szabad szaporodnia. :D
Nem veszed észre, hogy tényleg kihal a fajtád? :D
Lassan más már nem lesz az országban, csak Bözse nénik meg Rikárdók, a nyugatra menekült fiatalok gyerekei pedig már nem lesznek magyarok. :)
Amíg fidesz van,szerintem jobb ha nem szaporodunk.
Tudod.
"Kormányváltásig nem szülök".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!