Miért van mindenkinek baja a liberalizmussal?
Tényleg nem értem. A liberalizmus lényege, hogy MINDENKI egyenlő jogokat élvez. Persze tudom, hogy ez igazából csak egy utópia és sosem fog megvalósulni, de ettől függetlenül nem értem, miért ne lehetne legalább TÖREKEDNI rá. Akkor miért támadja mégis mindenki?
Nem értem például, hogy a melegházasságot milyen alapon lehet ellenezni. Basszus, arról van szó, HOGY KÉT EMBER EL AKARJA ISMERTETNI KAPCSOLATÁT EGYENLŐ JOGOKKAL, MINT BÁRMELYIK HÁZASPÁR. Kinek mi köze van ehhez? Ez senkinek nem árt, egyeseknek pedig használ. Nem látom, hogy lehet ezt bármiféle módon ellenezni. De igazából sorolni lehetne még órákig azokat az eseteket, ahol az emberek a józan ésszel mennek szembe. Elismerem, hogy bizonyos területeken van igazsága a liberalizmus ellenzőinek (pl. abortusz), de ettől függetlenül a legtöbb "érvük" iszonyat hülye.
Most komolyan, mi a probléma a liberalizmussal?
"Nem tudom kinek hogy csapódik le a liberalizmus dolog, de nekem annyiból áll nagyon lesarkítva, hogy "élni és élni hagyni"."
Egyetértek :)
"Számomra pont azt jelenti a liberalizmus: senki ne mondja meg, ne foglalja törvénybe se, hogy mennyire lehetek egyszerre liberális és nemzeti. Nem gondolom, hogy kisebbé tenné, hiszen ez pusztán egy olyan jelző, ami "így alakult". Az egyéncentrikusság nekem részben átfedi az önzőséget, ami pedig már kifejezetten nem liberális dolog. (Miért ne segíthetnék másnak, amíg megtehetem. S nem viszonzásért, hanem mert nekem ilyen kedvem van.)"
Nagy vonalakban egyetértek Veled, de amikor nemzetiességről beszéltem, ott arra gondoltam, hogy van, hogy a kettő ütközik. Igen, a liberális eszmék alapján lehetsz nemzeti, de az tény, hogy ezt részben korlátozza az, hogy a liberalizmus nem igazán foglalkozik "nemzetekkel". Tehát van a nemzeti kollektivizmusnak egy olyan pontja, amely már a liberalizmus határait feszegeti.
"Egyáltalán nem értem a házasság-kérdéskört sem (bár úgy tudom, hogy egyenlő jogok vannak a papíros élettársaknak, mint a házastársaknak, de ez csak egy ismerősöméknél merült fel, nem gondolom biztos tudásnak)."
A melegek mindig csak példaként jutnak eszembe, egyszerűen azért, mert ez az a terület, ahol sosem értettem a liberális eszmékkel való egyet nem értést. Van rá még pár jó példa persze, de van egy csomó olyan (mint pl. az abortusz), ahol a helyzet messze nem ilyen egyszerű. Mondjuk igazad volt, valóban nincs túl sok különbség az élettársi kapcsolat és a házasság között.
"(Amit nem szeretek, ha az Andrássyn felvonulás címén valaki hátsó feléből egy rózsa lóg ki, mert ő így büszke a nemi identitására.)"
Ez viszont szerintem ellentmond a liberalizmusnak. A felvonulás miben sérti a Te jogaidat?
"Egy kérdéskör az abortusz, amin még nem jutottam dűlőre, és valószínűleg nem is fogok. Hiába a pro és kontra vélemények, ebben én nem tudnék állást foglalni, mert számomra teljesen érthető és elfogadható érveket is hallottam mindkét oldalon."
Szinte teljes mértékben egyetértek. Amit én hozzátennék, hogy én a teljes betiltást az illegális abortuszok miatt sose támogatnám.
" De nem tartom normálisnak hogy házasságot és gyereket akarnak. Minek? Nem a homoszexualitást kéne támogatni, egyszerűen nem természetes állapot. "
1) Konkrétan miben sért meg téged az, hogy házasodhatnak?
2) A homoszexualitás nagyon is természetes, egy csomó állatfajnál előfordul.
"Ott vannak pl az lmbtq meg még isten tudja milyen betű emberek. Komolyan azon megy a vita a fejlett világban hogy hogyan kell őket megszólítani és milyen wc-t kapjanak. Ez egyszerűen röhej."
Pontosan erről szól a liberalizmus, hogy SZABAD ilyesmiről is beszélni. Szerintem is erősen tolják az ilyenek a kretént, de ettől még szabad kell hogy legyen megbeszélni.
"De nem tartom normálisnak hogy házasságot és gyereket akarnak. Minek? Nem a homoszexualitást kéne támogatni, egyszerűen nem természetes állapot."
Mi az hogy minek? Ők is emberek. Ennyire egyszerű. Miért fáj az neked hogy mások is összeházasodhatnak és örökbefogadhatnak gyereket? Neked ettől rosszabb lesz? Egyébként meg a természetben is jelen van, de mindegy, a természetes nem a jó szinonímája.
"Nem szabadna hagyni az iszlamizációt, nem kéne mindenkit ellenőrzés nélkül beengedni."
Nem is történik ilyesmi, ne a kormánymédiából tájékozódj.
" Nem kéne segélyeket osztogatni bármiféle elvárás nélkül."
Lásd fent.
"Komolyan sokszor azt látom, hogy a liberálisok jóhiszemű hülyék."
Inkább vagyok jóhiszemű mint rosszindulatú. A gyűlölet nem vezet semmire, csak további gyűlöletet szül.
"Ez viszont szerintem ellentmond a liberalizmusnak. A felvonulás miben sérti a Te jogaidat?"
Nem a jogaimat, hanem a jóérzésemet és nem a felvonulás, hanem az úr hátsó fertályából kilógó rózsa. Ez az ami zavart közterületen. Ezt magyarázza már meg valaki mondjuk a gyerekének, hogy azért teszik, mert... őőő... büszke arra, hogy ... nem. Ez értelmetlen és ezzel még csak elő sem segíti, hogy elfogadják.
A vonatkozó törvényekkel nem annyira vagyok tisztában, de mintha közszemérem-sértés is lenne egyben.
"Pontosan erről szól a liberalizmus, hogy SZABAD ilyesmiről is beszélni. Szerintem is erősen tolják az ilyenek a kretént, de ettől még szabad kell hogy legyen megbeszélni. "
Beszélhetnek akármiről, de ne eröltessék már rá a hülyeségeiket mindenkire.
"Mi az hogy minek? Ők is emberek. Ennyire egyszerű. Miért fáj az neked hogy mások is összeházasodhatnak és örökbefogadhatnak gyereket? Neked ettől rosszabb lesz? Egyébként meg a természetben is jelen van, de mindegy, a természetes nem a jó szinonímája. "
Egyszerűen nem tartom jó dolognak. Ennyi. Nekem közvetlenül semmi károm se származik belőle, de társadalmilag szerintem káros.
"Nem is történik ilyesmi, ne a kormánymédiából tájékozódj. "
Jézusom... Kicsit se vagy előítéletes...
"Inkább vagyok jóhiszemű mint rosszindulatú. A gyűlölet nem vezet semmire, csak további gyűlöletet szül."
Hogy jön ide a gyűlölet? Nem ez volt a kérdés. Aki nem naiv az még nem lesz gyűlölködő....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!