Miért van mindenkinek baja a liberalizmussal?
Tényleg nem értem. A liberalizmus lényege, hogy MINDENKI egyenlő jogokat élvez. Persze tudom, hogy ez igazából csak egy utópia és sosem fog megvalósulni, de ettől függetlenül nem értem, miért ne lehetne legalább TÖREKEDNI rá. Akkor miért támadja mégis mindenki?
Nem értem például, hogy a melegházasságot milyen alapon lehet ellenezni. Basszus, arról van szó, HOGY KÉT EMBER EL AKARJA ISMERTETNI KAPCSOLATÁT EGYENLŐ JOGOKKAL, MINT BÁRMELYIK HÁZASPÁR. Kinek mi köze van ehhez? Ez senkinek nem árt, egyeseknek pedig használ. Nem látom, hogy lehet ezt bármiféle módon ellenezni. De igazából sorolni lehetne még órákig azokat az eseteket, ahol az emberek a józan ésszel mennek szembe. Elismerem, hogy bizonyos területeken van igazsága a liberalizmus ellenzőinek (pl. abortusz), de ettől függetlenül a legtöbb "érvük" iszonyat hülye.
Most komolyan, mi a probléma a liberalizmussal?
Szerintem nem a liberalizmussal van problémájuk néhányaknak (nem mindenkinek ugye), hanem azokkal, akik ezt látszólag "képviselik". Mert ugye a liberalizmusba beletartozna a szólásszabadság is, na az ugye már erősen sérült. Cenzúra kerülése is, hát olvasgass "liberális" sajtót, éppen csak a nemzeti érdekeltségű dolgokról felejtenek el híreket közölni. (Természetesen fordítva is igaz, olvasgass "illiberális" sajtót, egyszerűen okádék az egész).
Meg ott vannak ugye azok, akikre a törvények nem vonatkoznak, a fő liberálisok, akik mindenkinél egyenlőbbek.
Én magam liberálisnak tartom magam, viszont az olyannyira kedvelt kettős mérce alkalmazása nélkül... Ma nálunk annyiból áll a liberalizmus, hogy gyalázzák a magyarságot. Már az egyes hírek megfogalmazása is bicskanyitogató, nem beszélve a valóságtartalmáról. Akkor is náci fasiszta antiszemita rasszista magyarkodó és kirekesztő vagy, ha magyarnak érzed magad és büszke is vagy rá. Ma már mindenki lehet mindenre büszke, csak épp' arra nem, ha magyarnak születtél. Ez az a kettős mérce, amitől hánynom kell, és amiért be nem állnék az aktuális "liberalista" táborba.
Itt pusztán hatalmi érdekekről van szó, és a liberalizmust, mint eszközt fogták meg páran, annak zászlaját lengetve igyekeznek támogatókat szerezni, miközben a szándékaik piszkosul ellentétes azzal, amit hablatyolnak...
Túl leegyszerűsíted a dolgot.
Én sem szeretem ami manapság megy a "liberális elvek" címszó alatt.
De nem a melegek miatt. Velük nincs semmi bajom. Kolláganőm is van akinek van "felesége", és nyugdíjba ment ember is volt a cégnél aki meleg volt. Nincs bajom velük.
A szabadelvűséggel sem lenne bajom, meg az egyenlő jogokkal.
Csak akik ezt közvetítik, azok általában úgy közvetítik, hogy pl. mindenki véleménye számít, csak a "nem beszámíthatóké" nem. -> Aki mást gondol, az kattant, elmeháborodott.
A nagy emancipáció is hasonló téma. Az erős jellemű és okos feleségek 50 éve is egyenlő jogokkal bírtak otthon.
A buták meg manapság is csak odáig jutnak, hogy egyenlő jogik vannak, csak a kötelességek nem egyenlők. Illetve amikor nem értesz vele egyet, akkor egyből jön hogy hímsoviniszta vagy, meg szexista.
Volt ilyen vitám, állítólag okos iskolázott nő felsőfokú diplomával, de egyszerűen nem fogta fel amit írok, csak fújta hogy azért nem adok igazat mert ő egy szegény nő és lenézem. Holott erről szó nem volt.
Most ezek után mit mondjak? Hogy ez jó és ez a normális?
"Én magam liberálisnak tartom magam, viszont az olyannyira kedvelt kettős mérce alkalmazása nélkül... Ma nálunk annyiból áll a liberalizmus, hogy gyalázzák a magyarságot. Már az egyes hírek megfogalmazása is bicskanyitogató, nem beszélve a valóságtartalmáról. Akkor is náci fasiszta antiszemita rasszista magyarkodó és kirekesztő vagy, ha magyarnak érzed magad és büszke is vagy rá. Ma már mindenki lehet mindenre büszke, csak épp' arra nem, ha magyarnak születtél. Ez az a kettős mérce, amitől hánynom kell, és amiért be nem állnék az aktuális "liberalista" táborba"
Értem én és persze én sem értek egyet ezzel. Nekem semmi bajom sincs azzal, hogy valaki büszke a magyarságára, én is az vagyok :) Viszont ami tény, hogy a liberális látásmóddal valamilyen szinten együtt jár, hogy egyéncentrikus, ezért a nemzeti érzésnek kisebb teret ad. Persze ez minden liberálisnál eltérő, de attól még így van.
Minden ember liberális.
Azok szidják csak a liberalizmust,akiket éppen nem korlátoz senki.
"Értem én és persze én sem értek egyet ezzel. Nekem semmi bajom sincs azzal, hogy valaki büszke a magyarságára, én is az vagyok :) Viszont ami tény, hogy a liberális látásmóddal valamilyen szinten együtt jár, hogy egyéncentrikus, ezért a nemzeti érzésnek kisebb teret ad. Persze ez minden liberálisnál eltérő, de attól még így van."
Nem tudom kinek hogy csapódik le a liberalizmus dolog, de nekem annyiból áll nagyon lesarkítva, hogy "élni és élni hagyni". Kicsit kifejtve: mit törődök én azzal, hogy ki mit csinál, amíg azzal kárt nem okoz másnak, illetve nem korlátoz mást ugyanezen "jogában". Számomra pont azt jelenti a liberalizmus: senki ne mondja meg, ne foglalja törvénybe se, hogy mennyire lehetek egyszerre liberális és nemzeti. Nem gondolom, hogy kisebbé tenné, hiszen ez pusztán egy olyan jelző, ami "így alakult". Az egyéncentrikusság nekem részben átfedi az önzőséget, ami pedig már kifejezetten nem liberális dolog. (Miért ne segíthetnék másnak, amíg megtehetem. S nem viszonzásért, hanem mert nekem ilyen kedvem van.)
Végülis nem reagáltam a meleg részére a kérdésnek, mert számomra evidens, hogy tökre nem foglalkozok vele. Nem is tartozik rám ki kivel él, és érzi jól magát (míg ő is elfogadja, hogy én meg így élek ahogy élek, és így érzem jól magam). Egyáltalán nem értem a házasság-kérdéskört sem (bár úgy tudom, hogy egyenlő jogok vannak a papíros élettársaknak, mint a házastársaknak, de ez csak egy ismerősöméknél merült fel, nem gondolom biztos tudásnak). Engem tökre nem zavarna az sem, ha melegek házastársnak hívják magukat, mi közöm hozzá? (Amit nem szeretek, ha az Andrássyn felvonulás címén valaki hátsó feléből egy rózsa lóg ki, mert ő így büszke a nemi identitására.)
Egy kérdéskör az abortusz, amin még nem jutottam dűlőre, és valószínűleg nem is fogok. Hiába a pro és kontra vélemények, ebben én nem tudnék állást foglalni, mert számomra teljesen érthető és elfogadható érveket is hallottam mindkét oldalon.
"Azok szidják csak a liberalizmust,akiket éppen nem korlátoz senki."
Telitalálat!
A többségnek nem önmagával a liberalizmussal van baja, hanem azzal ami köré épült.
Ott vannak pl az lmbtq meg még isten tudja milyen betű emberek. Komolyan azon megy a vita a fejlett világban hogy hogyan kell őket megszólítani és milyen wc-t kapjanak. Ez egyszerűen röhej.
Ott van ugye a melegházasság is. Semmi bajom a melegekkel, hidegen hagy ki mit csinál az ágyában. De nem tartom normálisnak hogy házasságot és gyereket akarnak. Minek? Nem a homoszexualitást kéne támogatni, egyszerűen nem természetes állapot.
A kisebbségekkel is értelmetlenül bánnak. Nem szabadna hagyni az iszlamizációt, nem kéne mindenkit ellenőrzés nélkül beengedni. Nem kéne segélyeket osztogatni bármiféle elvárás nélkül. Egyszerűen párhuzamos kultúrák jönnek létre. Komolyan sokszor azt látom, hogy a liberálisok jóhiszemű hülyék. Aztán csodálkoznak hogy megerősödik a széljobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!