Milyen jogon akarnak jéghegyet vinni az Arab-öbölbe az Antarktiszról?
Ledöbbentem a hír hallatán. Ha ezek a tehetős arab államok rászoknak erre, akkor az hatalmas mértékben befolyásolná a klímát. Így is csökken a sarki jég mennyisége. Kié az antarktiszi jéghegyek? Milyen törvények vonatkoznak erre? Szerintem ez durva beavatkozás a természetbe. Én elhiszem, hogy nagy probléma az ivóvíz sok országban, de ezt akkor sem lenne szabad megengedni. Azoknak a jéghegyeknek ott a helyük, ők meg igyák a tengervizet.
A jéghegyek olvadása nem azért rossz, mert eltűnnek onnan, hanem mert beleolvadnak az óceánba és ezzel drasztikusan megemelkedik a vízszint. Ha megisszák a jéghegyet, nem fog megemelkedni.
Bár tény, hogy ennyi pénzből már igazán kifejleszthetnének egy tisztességes rendszert ami olcsón csinál tengervízből ivóvizet.
Ha van pénz, akkor egyből duhajkodásra, csillivilli luxusra és erőfitogtatásra költik, egyáltalán nem gondolva a jövőre. De ők akkor is megmutatják, hogy nekik van a legnagyobb dákójuk és a legkeményebb tökük a környéken.
Az a baj, hogy a magyarok is eléggé ilyenek...
Sziasztok!
...hogyan tudják a jéghegyet fagyponton tartani az odaúton-és az arab(!!!) öbölben...?
Freedline
Olyan gyorsan nem tud elolvadni egy jéghegy.
Feldarabolják, elviszik repülővel és otthon összerakják:))
Na de, egészségükre. Egyedül ők és csak ezzel rongálnák a földet, semmi gond nem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!