Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a nő, és mi a férfi dolga...

Mi a nő, és mi a férfi dolga a társadalomban? Mi a betöltött szerepük?

Figyelt kérdés
Láttok különbséget a jelenlegi helyzetük és a kívánatos helyzetük között? Mi a jelenlegi helyzetük (helyük, feladatuk, stb..)? És ha van különbség, mi lenne a kívánatos, elvárt, ideális helyük és feladatuk a társadalomban?

2017. ápr. 26. 11:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Magamtól viszonylag nehezen tudnám megmondani mások véleményét:D
2017. ápr. 26. 14:52
 12/19 anonim ***** válasza:

# 5 "A normális embereknek nincsenek elvárásai egyik nemmel kapcsolatban sem. A maradi/tajparasztok mániája, hogy a nő gyereket neveljen, főzzön, mosson, takarítson, a férfinak csak innia meg dolgoznia kell."

Egy kicsit sarkítottál az ivással, de amelyik társadalom nem így működik, az ki fog halni, látszik az iszlám térnyeréséből, hogy a hagyományos családok fognak fennmaradni

2017. ápr. 26. 15:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Nagyanyámék úgy szokták mondani, hogy vannak az emberek és vannak az asszonyok.
2017. ápr. 26. 15:37
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

A nő és a férfi is egy egyén,és minden egyén előre helyezi a saját érdekeit a társadalommal szemben.

Ezáltal teljesen értelmetlen ez a kérdés.

A genderizmus is elsősorban arról szól,hogy ne a társadalom döntse el,hogy egy férfinek,nőnek mi a dolga,vagy hogyan lehet hasznos a társadalomnak.

Hanem majd ő egyénisége alapján eldönti hogyan lehet hasznos,már ha hasznos akar lenni.

Sok ember csak azért születik(pl gazdagok),hogy lakják ezt a Földet,még mások mondjuk akik tesznek is a közért valamit,na ők szinte semmi elismerést nem kapnak..

2017. ápr. 26. 16:09
 15/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Sajnos van, aki hülye, és emellett rohadtul ráér, -nekik való ilyen kérdéseken gondolkozni- de kérlek ne várd el mindenkitől ugyanezt, mert az emberek nagy része vagy nem hülye, vagy nem ér rá rohadtul, vagy mindkettő egyszerre.

2017. ápr. 27. 20:15
 16/19 anonim válasza:
Mindkét nemnek az a dolga/feladata/betöltött szerepe a társadalomban, amit magára vállal, vagy úgy hozza neki az élet. Azt, hogy a társadalom mit vár el tőlük, vagy elfogadják és eleget tesznek neki, vagy lesz4rják.
2017. ápr. 28. 21:54
 17/19 A kérdező kommentje:

Jah, értem, szóval nem szokott olyan történni, hogy közéleti személyek a másik nem feladatáról beszélnek, de olyan sem, hogy politikusok a nőket szülőgépeknek nézzék, vagy a női politikusokat semmibe vegyék.

Gondolom az sem jellemző, hogy az van amit a férfi mond, vagy hogy a férfiakat kis koruk óta arra nevelik, hogy ciki az érzelmek kimutatása, vagy ha a nő több pénzt keres..

Jó, ha nincs semmi ilyesmi, akkor én kérek elnézést, hogy feltettem a kérdést.. akkor ezek szerint csak nekem tűnik úgy, hogy minden nap találkozik az ember olyasmival, hogy valaki a neme miatt kényszerül valamit csinálni, vagy nem csinálni...

2017. ápr. 29. 11:58
 18/19 anonim válasza:

"közéleti személyek a másik nem feladatáról beszélnek, de olyan sem, hogy politikusok a nőket szülőgépeknek nézzék, vagy a női politikusokat semmibe vegyék." - Nahát aztán tudod kit érdekel, hogy a közéleti személyek miről beszélnek. Ha a női politikusokat csak azért veszik semmibe, mert nő, viszont sokkal jobban el tudná látni a szerepét, mint egy férfipolitikus, azzal természetesen én sem értek egyet.

De most tőlünk várod a megoldást vagy mi?!

2017. ápr. 29. 12:16
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem. A véleményeteket, tapasztalataitokat, gondolataitokat várom. De azt már megkaptam..
2017. ápr. 29. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!