Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért ennyire túlfizetettek...

Miért ennyire túlfizetettek az informatikusok, mérnökök?

Figyelt kérdés

itt van ez is: [link]

AZ ő bérük magasan kiemelkedik a többi foglalkozás közül, ami szerintem nem megalapozott.

Vegyük például az orvosokat. 6 évig tanulnak kőkeményen és utána sem dolgozhatnak rendesen hanem rezidensként csak, és kb. éhbért kapnak ezért. Vagy a jogászok is 5 évig tanulnak, de nekik is el kell menni 3 évig ügyvédjelöltnek mielőtt rendesen dolgozhatnak. Addig meg a közalkalmazotti bért kapják. De ez csak két példa, fel lehet hozni sokat.

Az infósok meg sokszor már egyetem alatt munkát kapnak, és a 3 éves suli után a egyből a többszörösét kapják mint más hosszú évek tanulása után.

Pedig nem kiemelkedően nélkülözhetetlen a munkájuk, hogy ekkora bért kapjanak.

2017. ápr. 24. 14:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Magas a fizetése *
2017. ápr. 24. 15:12
 12/16 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=xZP-WXket98

[link]

Kormány a 2017-es egészségügyi béremelésről.

Majd a kérdező, mint orvostanhallgató, megírhatja mit tapasztalt ebből, megfelelő számára vagy nem.

2017. ápr. 24. 15:16
 13/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Én orvostanhallgató vagyok, és sok infós ismerősöm vígan megél a gyakornoki fizetéséből"

Megoldás: nem állami kórházba mész dolgozni, hanem magánba.

2017. ápr. 24. 15:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazából, ez a szférán múlik.

Egy magánklinikán dolgozó orvos jobban keres, mint egy diplomás informatikus.

Vagy, egy magánpraxissal rendelkező orvos,szintén kőgazdag általában, legalábbis akiket én ismerek.

Az állami szférában dolgozó informatikusok,szintén alulfizetettek.

Szóval, ez a fizetés inkább attól függ,hol dolgozik az ember.

Az állami közalkalmazottak bérével kellene valamit kezdeni és akkor nem lenne ennyi baj.

2017. ápr. 24. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Először is: az orvosok tény és való hogy alul vannak fizetve, 240-250 ezres fizetéssel, ezzel szemben Németországban nem álom a 4-5-8000 eurós fizetés. Ellenben itt van hálapénz, ami nem is kevés. Egy-egy műtétért 50-100 ezer forintot kapnak, havonta 1 millió forintnyi hálapénz összegyűlik. Nem is a fizetés miatt szoktak felszólalni, hanem a munkakörülmények miatt.

Másodszor​ rossz a kérdés. A mérnökök 4-500 ezres fizetéssel, az informatikusok 7-800 ezres fizetéssel nincsenek túl fizetve. Szükség van rájuk. A kérdés inkább az, hogy miért vannak a szakmunkások, stb-k alul fizetve, miért 140-180 ezer forintot keresnek.

2017. ápr. 24. 17:23
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez a mérnökök jól keresnek mondat az elég nagy tájékozatlanságra utal. Villamos,gépész illetve informatikai mérnökökre igaz ez. De a többi mèrnök irányzat esetében itthon ugyanúgy rossz a helyzet . Agrár, élelmiszer, vegyész, èpítő, építész mérnökök esetében például nincsenek túlságosan eleresztve a fizetések az esetek többségében.
2017. ápr. 25. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!