Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Honnan jött az az embereknek,...

Honnan jött az az embereknek, hogy az egyetemeken ideológiákkal tömik a hallgatók fejét?

Figyelt kérdés

1. Aki járt már egyetemen tudja, hogy ez nem így van.

2. Aki nem járt egyetemen, az is ha belegondol.. Alsó hangon 18 éves a hallgató, mikor oda kerül. 18 évesen a legtöbbünknek már kb kiforrott véleménye van a világról. Ha nem is pontosan, de nagyvonalakban mindenképp (pl az, hogy nacionalista vagy liberális vagy stb ez nem ekkor fog eldőlni). Innentől kezdve az egyetemnek mégis mi köze lenne a hallgatok ideológiájához?

Nyilván több a liberális gondolkodású ember gender szakon, de nem a gender szak tesz liberálissá, hanem a liberális gondolkodásúakban fordul meg, hogy egyáltalán ezt tanuljanak.

Emberek jönnek ezzel, hogy a CEU liberálisképző, a töriszak nyilasképző meg mittudomén... én lehúztam tisztán 17 évet különböző oktatási intézményekben, és egyszer sem jött semmilyen tanár idológiai hatásokkal.. (najó, egyszer az egyik nagyon hatalomellenes volt, de ő kb minden ellen lázadt:D)

2017. ápr. 10. 01:29
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
ELTE BTK-n végzek idén (remélem). Én még nem találkoztam semmiféle liberális dologgal, csupán a véleményünket szokták kérdezni. Kinek ilyen, kinek olyan. Akárki akármit mond, nem szokták leszólni, mert azt jelezték, hogy tiszteljük egymás véleményét.
2017. ápr. 13. 16:41
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakra jársz, kérdező?
2017. ápr. 13. 18:49
 33/42 anonim ***** válasza:
94%

"Majd akkor lesz tény, ha bizonyítod. Addig csak a szokásos jobber rágalmazás."

Bíróságon vagyunk, vagy mi? Amúgy mit bizonyítsak: a végzettségemet vagy a benyomásaimat?

És ha figyelmesen elolvastad volna "szokásos jobber rágalmazásomat", a liberális mellett jobbos maszlagról is szót ejtettem.

2017. ápr. 13. 18:52
 34/42 anonim ***** válasza:
0%

# 33/33 Időpont ma 18:52

Kultúrember nem böfög ide ilyet valamilyen alátámasztás nélkül. Legalább hoztál volna valami példát...

Mellesleg mondtam egy szóval is, hogy csak a liberális része a rágalmazás? Szerintem nem.

2017. ápr. 13. 19:35
 35/42 anonim ***** válasza:
95%
A kérdező azt állítja, hogy nem találkozott egy jelenséggel. Elhiszem neki. Én meg azt mondom, hogy találkoztam. Nyilván nem fogok se nevet, se konkrét szituációt írni. Kultúrember nem vonja kétségbe a másik személyes élményeit és benyomásait. Elvekről, tényekről vitatkozik.
2017. ápr. 13. 21:11
 36/42 A kérdező kommentje:

Én elhiszem, hogy annyi végzettséged van. Miért ne mondanál igazat?

Nyelvszakon vagyok. Kis szak, európai nyelvet, kultúrát és irodalmat tanulunk. Nyugat-Európai. Többet nem mondok, simán lenyomozható lennék úgy.

A tanult kultúra adná, hogy liberális gondolatokat nyomassanak, de tényleg nem nyomatnak semmit. Persze van aki migránsok gördülékenyebb segítéséről írt beadandót, és van aki a bűnözés elsődleges forrásának és eltávolítandó csoportnak nevezte a bevándorlókat. És mindkettő jó jegyet kapott, mert a szövegalkotásuk és a hivatkozásaik rendben voltak. Egyik oktatótól sem hallottam semmilyen propaganda szöveget. Az egyik tanárról tudható, hogy jobboldali (az anyaországában, nem itt), de ez is csak egy félmondatból derült ki.

Azt elismerem, hogy egy-két populista vagy szélsőjobboldali politikusról (nem mondok nevet, mert kiderül hova járok:D) erősen elítélő vélemény van, de még azt sem ejtették ki a szájukon, hogy "rasszista". De igazából az a bizonyos politikus olyan, hogy egy értelmi szint fölött nem lehet nem elítélni:D

2017. ápr. 13. 23:12
 37/42 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, örülök, hogy ilyen tapasztalataid vannak. Sok sikert a továbbiakhoz!
2017. ápr. 13. 23:32
 38/42 A kérdező kommentje:

Köszi!

Itt rohadok a szakdoga fölött, van még vagy 4 napom befejezni.. baaaa:D

2017. ápr. 14. 00:02
 39/42 anonim ***** válasza:

Látom, régi kérdés, de ha megengeded, válaszolnék.

Szerintem ennek több oka van. Egyrészt van egy réteg (nem mindenki) az egyetemet nem végzettek között, akik eleve szeretik leszólni a diplomásokat, és a Fidesz jó érzékkel épít rájuk. Aki eleve onnan indul, hogy "hehehe, a régész nem tud felszerelni egy polcot a falra", az nyilván szívesen játszik el azzal a gondolattal is, hogy az egyetemen mindenki libsi.

Vannak olyan szakok (gender studies) ahol több a liberális, de ez kábé olyan, mintha rácsodálkoznánk, hogy a spanyol szakosoknak jó a nyelvérzéke. Ki gondolta volna. Az a szak lényege.

Én ELTE BTK-n tanultam magyar nyelvészetet. Voltak liberális oktatóim, de órán ez nem nyilvánult meg. Csak onnan tudom, hogy liberálisak, hogy jó lett velük a viszony, Facebookon is ismerőseim, sok ismerősöm PhD-zik, és tartja velük a kapcsolatot stb. Órán nem beszéltek a poltikáról.

Volt egy grammatikatanárnő, aki annyit mondott több órán is (az a- fosztóképzőről jutott eszébe :D ), hogy a fiatalokról olvasta valami cikkben, hogy apolitikusak. És arra buzdított minket, hogy foglalkozzunk a komoly kérdésekkel, ne legyünk apolitikusak. De nem mondta meg, mire szavazzunk, mivel szimpatizáljunk.

Aztán az MTA kutóintézeteit elvette a Fidesz, a tüntetésen több tanár is ott volt, de hát a munkájukról van szó, szóval ezen nincs mit csodálni.

Mint volt nyelvészhallgató, hozzátenném, hogy a nyelvészek igen modernek, követik a legújabb nyelvészeti nézeteket a TANTÁRGYUKBAN. Egyes emberek szerint már akkor liberális vagy, ha nem nevetsz ki embereket a nyelvjárásuk miatt. Vagy nem tekinted hülyének, aki ö-zve beszél. Illetve már attól libsi-bolsi vagy, hogy a finnugor nyelvrokonságot tanulod, nem áltudományos hülyeségeket olvasol, és nem gondolod, hogy a magyar nyelv a legkülönlegesebb a világon. Na, ez viszont tudomány, lehet rajta hisztizni, de akkor is hülyeség, hogy kioktatják a tanárokat a saját szakterületükből. Volt olyan tanár, aki nyelvészeti szemszögből kutatta mondja az iskola bullyingot, lehet mondani, hogy ő liberális. Meg biztos vannak ilyen maradi emberek, akik szerint az ELTE részéről liberális fertő, hogy pl. kivizsgálja, valóban van-e szexizmus, éri-e visszaélés a hallgatókat, vagy pl. hogy az ELTE az első magyar intézmény, ami aláírta az új nemzetközi petíciót a tudománymetriával és azzal kapcsolatban, hogy a publikációk elérhetők legyenek. Ilyen értelemben az ELTE haladóbb szellemiségű, de hát azokkal nem lehet mit kezdeni, akik szerint az a normális világrend, hogy szabadon lehet szexualizálni a hallgatókat.

Amúgy vannak jobboldaliak az egyetemen. Hallgatótársaim is voltak ilyenek. Szervezetük is volt, és az ELTE BTK HÖK volt a Jobbik elődje, meg a Momentumé is, ami azt illeti. Még valami keresztény csoportosulás is volt. Hallgatóként akármit létrehozhatsz, elefántimádók klubját is, ha épp az tetszik.

2022. nov. 20. 19:21
 40/42 anonim ***** válasza:
Amúgy nagyon egyetértek veles, hogy ez valahol lekezelő dolog, mintha az egyetem előtt smemilyen önálló gondolata nem lett volna a hallgatóknak.
2022. nov. 20. 19:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!