Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem struccpolitika az, ha...

Nem struccpolitika az, ha köztünk élő csoportoknak (például a melegeknek) nem ismerjük el azt a jogot, amit mások kapnak?

Figyelt kérdés

Nincsenek többen mint régen, mindig is köztünk éltek. Azzal, ha nem ismerjük el pl a házasság jogát nekik, vagy azzal, hogy a társadalom elítéli őket, ne "melegkedjenek"* látható helyen, azzal igazából csak a saját szemünket kendőzzük el, nem? Hiszen itt voltak, itt vannak, itt lesznek, a kérdés csak annyi, hogy hajlandóak vagyunk ezt tudomásul venni, vagy elkendőzzük a valóságot.

*"melegkedés" alatt azt értem, mikor pl pár éve feljelentés történt, mert két férfi csókolózott egy fürdőben, míg ugyanez hetero pároknak el van nézve.. De már akkor is kapják a lesúlytó pillantásokat, ha kéz a kézben járnak az utcán

2017. ápr. 1. 16:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
44%

Ez már túl lett tárgyalva kismilliószor.

Törvény előtti egyenlőség van. Semmivel nincs kevesebb joga a homoszexuálisoknak.

2017. ápr. 1. 17:42
 12/26 anonim ***** válasza:
75%

"Én sem vehetek el akárkit. Pl. egy másik nőt a feleségem mellé."

Mivel 3 személy házassága már jogi anomáliákat szül. Ehhez szükséges, h az egyik fél jogilag alávetett helyzetben legyen. Nem véletlen, h a többnejűség is csak olyan országokban engedélyezett, ahol a nők jogilag nem egyenrangúak a férfiakkal. (Amúgy, szerinted hány nő vállalná önként, h második, v sokadik feleség legyen?) A melegházasságnál ez nem áll, hiszen ott továbbra is 2 személy házasságáról van szó.

"Nem vehetsz el egy házas másvalakit."

Dehogynem. Ha ő is szeret elválik és simán összeházasodhattok. Nem egy áthidalhatatlan akadály. Szemben a melegházassággal, ami ugye tiltott.

"Nem veheted el az anyád vagy a húgod."

És szerinted hányan akarnak ilyesmit?

Szóval, van valami értelmes érved is a melegházasság ellen, vagy csak ennyi jutott eszedbe?

2017. ápr. 1. 17:48
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

"van valami értelmes érved is a melegházasság ellen, vagy csak ennyi jutott eszedbe?"

Még nem írták azt, hogy hol lesz a határ...ha pl. valaki az aranyhalával akar házasodni vagy egy parfissal...stb. De akkor én most megelőlegeztem. :D

2017. ápr. 1. 17:58
 14/26 anonim ***** válasza:
13%

"És szerinted hányan akarnak ilyesmit?"

Franc tudja. Sok az aberrált, látod, .uzi is sok van.

2017. ápr. 1. 18:10
 15/26 A kérdező kommentje:

Hakapeszi, te most kötekedsz, vagy hülye vagy?:D már nem azért, de hacsak nem az utóbbi áll fenn, te is tudod, hogy kapcsolatokról van szó.

Két ember szereti egymást és összeházasodnának. Miért nem tehetik? Mert.. nem. Aha. Nem rokonok, legális korúak, mindkettő szabad elhatározásából teszi.. csak.. nem.

De ettől még nem lesz kevesebb a meleg. Ez, és a te érvelésed is Hakapeszi, csak arról szól, hogy ha már ott vannak, rúgjunk beléjük. Senkinek semmi haszna nincs abból, ha egy szerelmespár nem házasodhat össze, ahogy senkinek sem lesz kára abból sem, ha összeházasodnak.

És pontosan ez a "jog előtt mindenki egyenlő, ugyanúgy házasodhat mindenki" dolog a struccpolitika, hiszen azt az egy apróságot nem vagy hajlandó figyelembe venni, hogy a jog miatt nem élhetik szabadon a kapcsolatukat úgy, ahogyan szeretnék. (azaz, ha össze akarnak házasodni, nem tehetik)

De végülis csak bebizonyítottad a kérdésben leírtakat ezzel a korlátolt érveléssel...

2017. ápr. 1. 18:12
 16/26 anonim ***** válasza:
70%

Ja,értem,én költözzek a hegyekbe:D

Én nem ártok senkinek,de bezzeg,aki abból él,hogy hozzájárul a globális felmelegedéshez,az jöhet:D

Szép kis világban élünKD.

2017. ápr. 1. 18:13
 17/26 anonim ***** válasza:
81%

Hakapeszi szerint azért nem házasodjanak a melegek,mert az neki undorító.

Nem,neked kell velük összeházasodni,valami félreértettél:D

Biztos van olyan személy,akinek te sem vagy a feleséged sem jön be,mégsem mondják azt nektek,vagy tiltják meg,hogy házasodjatok.

2017. ápr. 1. 18:15
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

"Én nem ártok senkinek,de bezzeg,aki abból él,hogy hozzájárul a globális felmelegedéshez,az jöhet"

A globális felmelegedés meglehetősen elvan túlozva.

Én akkor sem fogom lekapcsolni a légkondit vagy letenni az autót.Ugyanis jobbá teszik az életemet.

2017. ápr. 1. 18:33
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

"Képzeld,én meg nem szeretem,hogy a kamionosok miatt több szmog van."

Nem a kamionosok, hanem a hozzád hasonló vásárló parasztok miatt.

2017. ápr. 1. 18:35
 20/26 anonim ***** válasza:
24%

"Képzeld,én meg nem szeretem,hogy a kamionosok miatt több szmog van."

Egyébként még ez sem így van. Egy mai euro 6 - os kamion elvisz nettó 25 tonna rakományt 28 - 30 l/100 km - rel, ha összevetem egy 1 - 1.5 tonnás személyautóval, amiben sokszor egy emberül, akkor fajlagosan nagyon tiszta jármű.

2017. ápr. 1. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!