Mikor és miért vált a 'politika téma' sima dühöngővé?
Visszalapoztam 2007-2008-as kérdésekig és egész normális kérdések voltak. Pedig akkoriban is elég paprikás volt a közhangulat ugye az Öszödi beszéd és a 2006-os események után.
De ennek ellenére tényleg sok volt az olyan aktuálpolitikai, világpolitikai vagy politikai-történelmi kérdés ami tényleg elgondolkodtatta az embert és szívesen kifejtette a válaszát. Jó hasznos viták alakultak egy egy kérdés alatt.
Most meg? 10 kérdésből legalább 5 sima provokáció (most mindegy, hogy bal vagy jobb oldali van ez is az is bőven) a maradék 5-ből meg jó ha van 2 normális kérdés mert a maradék 3 simán hülyeség.
A válaszokról meg nem is beszélve. Azoknak is legalább a fele hergelés, uszítás, sértegetés, személyeskedés...
Miért?
12.44.
Én nem tudom, hogy honnan lehet azt tudni, hogy valaki fideszes. Ha csak onnan nem, hogy valaki sértegetésként azt nem mondja rá,pl. fideszes birka, ami mellesleg nem is vehető annyira sértésnek, hiszen a "birkák" okos állatok, és jól élnek a saját közösségükben.
A történelmi ünnepeket sem hiba a jelenkori események vetületében nézni. Sőt, teljesen természetes, hiszen a történelem folyamat, mindennek előzménye és következménye van.
"Patria, abból indulsz ki, hogy a kormányellenesek dühöngenek. De a fideszek is ugyanúgy leépültek és agresszívak."
-Nincsenek az oldalon kormánypárti válaszolók. Ezt tudatosítsuk. Jobbikos és különböző balos, liberális hozzászólók ekézik itt egymást, és vádolnak mondjuk "fideszességgel" valakit egy migránskérdés alatt, aki szimplán csak radikális jobbos, és köze sincs a kormányszimpátiához. Ez megmutatkozott abban is, hogy jóval többen szavaztak nemmel a népszavazáson, mint ahány szavazója van a Fidesznek.
A látszólagosan kormánypárti hozzászólások vagy kérdések csak burkolt trollkodások mindenhol, minden kérdésben és alatt, amiknek egyszerűen csak az indulatok keltése a céljuk, és hogy felmutatható hivatkozásként szolgáljanak egyfelől az amúgy csak fejben élő aggódási pontokra, azoknak hamis társadalmi megjelenítésével (az összes Soros egyetemes, migránslelövös, bármi betiltós, Orbánt koronázós, minden efféle kérdés látványosan ide helyezhető), másfelől erősítsék a fideszes táborról a negatív megítélést, rá lehessen mutatni ezekre a válaszokra. Az ilyen kiérződik a megfogalmazáson, szóhasználaton, és a szövegkörnyezeten, amibe bedobják.
Aki itt valóban kormánypárti, az konkrétan talán csak egy felhasználó árva magányában, a 39%-os, és meg is látszik a népszerűségi mutatóján ez a politikai kiállás.
Lehúzzák jobbról, balról, mindegyik válaszoló. Ilyen alacsony százaléka talán senkinek nincs az oldalon. Az oldal felhasználóit egyetlen tulajdonság köti össze: kormánypárti válaszokkal nagyon hamar népszerűtlen lesz közöttük bárki.
Általános igazság, hogy kormányt támogatónak lenni mindig ciki, és sosem ezekre jellemző az aktivitás, hanem azokra, akik változtatni, tenni akarnak, mert elégedetlenek. Akik elégedettek, azokban nincs belső motiváció, hogy folyamatosan megmozduljanak valamiért.
Akit meg tudnék nevezni, ő is csak, szökőévente egyszer ír valamit egy-egy kérdés alá.
Amikor pedig itt megosztó témákban vitatkoztok, mint a migránsok, Soros, a halálbüntetés, EU, multik, gender-szak, Heineken, és más egyebek, teljesen tévesen kötitek "a másik" oldal hozzászólásait kormánypárti válaszolókhoz, az aktív felhasználók az interneten a kamaszok és tinédzserek, akik pedig jobbikos bűvöletben élnek életkorukból fakadóan, és megfojtanák a kormányt egy kanál vízben, csak más álláspontot képviselnek, mint az ilyen-olyan balos csoportosulások.
"ha a miniszterelnök folyamatosan mindent (mindent, értsd 48at, 56ot, augusztus 20-t, október 6-ot stb..) összefüggésbe hoz a libsikkel, Brüsszellel meg a migránsokkal"
- Igen, igen... ez sem új. A nemzeti ünnepek mindig egy-egy mini kampánybeszédet jelentettek régen is, úgy kormányon lévőknek, mint ellenzékieknek. Ez legfeljebb azért feltűnőbb most, mert most hangzik el olyan számodra benne, ami nem nagyon ütközik veled. Más témát nem fogadtál indulattal korábban, így nem is maradt meg az emlékezetedben azoknak jelenléte. Mert ez épp valamiért érzékenyebben érint. De nem a helyzet változott meg. Az MSZP-nek pedig még egy egysoros nőnapi (anyáknapi?) köszöntőbe is sikerült diktatúrázást belecsippenteniük. A politika ilyen.
Abból, amit leírtam. A nyilvánvaló troll válaszok mellett, amik csak az indulatszítást szolgálják, csak alkalmanként bukkan fel olyan, ami nem is támogató, csupán csak nem kapásból elítélő valamilyen kormánypárti véleményt érintően, és látványosan nullán áll a százalék.
Látom, olvasom a válaszokból. Aki kormányt támogató, egyedüli válaszolóként a legkisebb, senkiéhez sem hasonlító százalékon áll, 39%-kal. Ez beszédes.
Itt nincsenek kormányszimpatizáns válaszolók. Az sosem populáris.
A jobboldali vélemény nem jelenti azt. Balosok és jobbikosok egyaránt egy-egy millió szavazót jelentenek. És az uttóbbiak is magukénak vallják a kormány által is retorikában használt dolgokat.
Attól, hogy valaki a felsorolt témákban jobbos álláspontot fogalmaz meg (akár a CEU), még ugyanúgy utálja a kormányt, a Soros elleni érzelmek, és migránsügy, és egyebek nem kormány-privilégiumok.
--------
Ezenkívül tapasztalom, hogy az internetezőknek olyan kicsi a képességük a szarkazmus felismerésére, hogy simán benyelik komolynak az "ál-fideszes" trollkodást is akár kérdésekben, akár kommentekben (főleg, ha annak tényleg ez is a célja), vagy más esetben képesek azonos álláspontot képviselők egymás torkának esni a csak kicsit összetettebb fogalmazás miatt.
16.58.
Bocs, de szerintem van rajtam kívül is kormányszimpatizáns. Legalábbis már nem egyszer láttam olyan választ, amit én is írhattam volna. És ha már más leírta, minek pocsékolnám az időt-energiát ugyanannak a leírására, nem? És nem hiszem, hogy egyedül lennék.
Vagy elképzelhető, hogy a válasz megfogalmazásában nem nyilvánvaló a szimpátia? Nem tudom.
A százalékok szerintem nem biztos, hogy jó tükrök. Mert egy régebbi válaszban azt olvastam, hogy meg lehet azt csinálni, hogy ha valakinek túl kevés lesz a százaléka, akkor új regisztrációt csinál. Nem tudom, így van-e, engem nem zavar a százalékozás.
Szóval, lehet, hogy a magasabb százalék csak újabb regisztrációt mutat.
A százalékos rendszer itt semmit nem ér.
Én úgy vettem észre, hogy itt a jobboldali válaszok általában kisebb %-on állnak mint a baloldali válaszok.
Ebből következik, hogy több itt a balos. Ergo a jobb oldali vélemények még ha jók is le lesznek pontozva.
Már van vagy 4-5 éve, hogy itt szórakozom, írogatok, egyebek.
Amikor "kezdtem" itt akkor még egyenesebb arányban voltak jobbosok, balosok, viszont akkor talán kicsit finomabb modor volt, meg normálisabb a kategória, és talán még a moderálás sem volt ennyire részrehajló a bal felé, mint mostanság ahogy a balosok vannak többen. Most meg tényleg elég katyvasz, és ugye a %-ok tükröznek valamit, hogy kik vannak itt "túlsúlyban".
A moderáláson is meglátszik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!