Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sopron élhetetlen azok számára...

Sopron élhetetlen azok számára, akik nem a sógorékhoz ingáznak?

Figyelt kérdés

Vannak kollégáim, többen is, ők "elmenekültek" Sopronból.

Azt mondják nagyon szép város,de, aki angolos és nem németes az jobb,ha elköltözik onnan.

Mivel, az ingatlanárak,albérletárak budapesti szinten vannak, de a fizetések meg vidéki szinten rekedtek.Még a nagyobb cégeknél is, mint a Heineken, Gysev...stb

Ők is ezért költöztek ide, Budapesten is k_rva drágák az ingatlanok,főleg,hogyha normális környéken akarsz lakni, de a fizetések jobbak.

A munkaerőhiány Sopron környékén, bizonyos munkaköröknél igen nagy.Nincs bolti eladó,takarító,raktáros meg ilyesmik.Az egyik Sopron környéki cég lengyel vendégmunkásokat akar foglalkoztatni, mert alig tud termelni.

De, diplomás munkakörből sincs túl sok, a kollégák ezért is jöttek el.Angolul tudnak, nem németül és a diplomájukkal nehezen kaptak volna ott állást.Ugyebár ez egy vidéki betegség.

Én is emiatt költöztem el vidékről, túl kevés ott a diplomás pozíció, ami meg van, az rosszul fizet.

2017. márc. 15. 12:43
 1/6 meszike91 ***** válasza:
100%

"Azt mondják nagyon szép város,de, aki angolos és nem németes az jobb,ha elköltözik onnan.

Mivel, az ingatlanárak,albérletárak budapesti szinten vannak, de a fizetések meg vidéki szinten rekedtek.Még a nagyobb cégeknél is, mint a Heineken, Gysev...stb "

Ez igaz.

2017. márc. 15. 12:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen ez így van.

Nekem sok Soproni ismerősöm inkább autózik 1-2 órát az Osztrák munkahelyére mint ott helyben dolgozzon. Valóban vannak munkahelyek, de bérezés szempontjából csodálkoznak egy határ menti városban hogy nem találnak oda embert aki dolgozna, mert aki oda megy esetleg távolabbi városból az már eleve ki megy külföldre ha már odáig eljutott sokkal jobb bérezésért.

A volt barátnőm a szüleivel két éve odaköltöztek, és bár angolos, de inkább elkezdet németül tanulni hogy Ausztriába tudjon boldogulni. Szoba lány lett egy közeli szállodába, és mondta hogy nagyon jól keres, nem kell megszakadnia és naponta jár ki dolgozni, saját autóval mert neki még így is megéri. Ahol dolgozik sok magyar van, segítenek neki a nyelvvel boldogulni. Persze aki diplomás munkát akar az valóban álljon át a német nyelvre, vagy menjen máshova.

2017. márc. 15. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy élhetetlen, hogy ha magyar fizetésből akarod fizetni az ottani albérletet, akkor az nehezen fog menni. Akinek saját háza van Sopronban és marad a városban az azért még elvan belőle most is.

Mondjuk én nem értem miért gondolod Sopront vidéknek, ha én vidékről beszélek akkor kisebb falvakról beszélek. Sopron egy nagyváros és nem vidék.

2017. márc. 15. 13:34
 4/6 meszike91 ***** válasza:
3. A köznyelvben van Budapest és a vidék. Sopron azért nem nagyváros, még magyar mércével sem.
2017. márc. 15. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy magát az országot tették tönkre a nagyokosok, ami így azt eredményezi bárhol laksz, irány külföld, kivéve ha itthon nem nőket futtat, droggal üzletel, vagy épp csempészettel foglalkozik az ember. Mert akkor még Rózsadomb is olcsó hellyé válik.
2017. márc. 15. 14:35
 6/6 anonim ***** válasza:
meszike91: Na jó akkor nem nagyváros, de kisvárosnak se tudod mondani, akkor maradjunk annyiban, hogy város. A köznyelvben általában a Pestiek szoktak levidékezni mindent ami nem az, csakhogy ezt tévesen mondják.
2017. márc. 15. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!