Budapesten miért nem tudnak olyan tökösen sztrájkolni a BKVsok (óriási emberhiány van és bérfeszültségek) mint Berlinben a repteresek?
"A berlini repülőtereken a földi kiszolgáló személyzet mintegy kétezer tagja újabb sztrájkot kezdett a bérkövetelések miatt. A német főváros mindkét repterét – a schönefeldi és a tegeli repülőteret is – érintő munkabeszüntetés hétfőn hajnali 4-kor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel 5-kor ér véget. "
Na ez sztrájk.
Tökös munkabeszüntetés 1 napon át.
Nálunk miért nem lehetséges ilyesmi ha óriási a baj a BKVnál?
A magyar állami cégeknek sz_r a szakszervezete.
Másrészt a kormány hozott olyan törvényt, hogy minimális szolgáltatást sztrájk alatt is biztosítani kell.Így gyakorlatilag elveszíti az értelmét a sztrájk.
"minimális szolgáltatást sztrájk alatt is biztosítani kell"
Pont lesz*rnám, ha sztrájkolok :D
hogy micsoda? de nekem a 74%os válaszoló azt mondta, hogy ilyen németországban nincs, hogy valaki keveset keres
ott mindenki megengedhet magának egy BMW-t :D
"Másrészt a kormány hozott olyan törvényt, hogy minimális szolgáltatást sztrájk alatt is biztosítani kell.Így gyakorlatilag elveszíti az értelmét a sztrájk."
Majd ha nem az lesz a sztrájkok értelme, hogy kib%%sszanak egy rakás olyan emberrel, aki kuvára nem tehet az alacsony fizetésekről, akkor együtt fogok érezni velük. Ebbe a schönefeldi sztrájkba majdnem beleszaladtam, nem sokon múlt. Azt se tudom, ilyenkor visszatérítik-e a repjegy árát vagy mi van.
mert az ott dolgozóknak már legalább a fele nem is bkvs-s,hanem magáncég alkalmazott,mint mondjuk arriva.
az arrivás sofőrök minimál bérre vannak bejelentve és benzin hozzájárulásban kapják meg a bér különbözetet.
vagyis ha komolyabban lebetegszik,akkor addig lóvé nuku és nyugdíj is kb semmi.
ha ilyet tömegesen benyelnek,akkor hol mennének már sztrájkolni?
elve a szakmunkák közül a buszvezető az egyik legjobban fizető,mert nettó 2 kiló felett nem sok szakmunkás keres ezért nem ugrálnak.
szerintem egy komolyabb megmozdulással inkább afelé mennének,hogy felszámolják az egész bkv-t és magánkézbe adják a teljes tömegközlekedést,ahol aztán tényleg lehet rabszolgáskodni,nyugdíj lehetősége nélkül,még kevesebb pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!