Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért vannak sokan az az...

Miért vannak sokan az az elgondolás ellen, hogy mindenkit ugyanannyi jog illessen meg és csak addig gyakorolhatjuk az egyéni szabadságunkat, amíg az mást nem sért?

Figyelt kérdés
Szerintem ez egy abszolút életpárti elgondolás. Én sem szeretem, ha más beledumál a hitembe vagy a kedvtelésembe, miközben senkinek sem ártok vele... én sem dumálok más dolgába bele, neki is ugyanúgy joga van bármiben hinni vagy bármivel szórakozni.. Nyilván amíg ez nem más kárára megy.

2017. márc. 8. 14:04
1 2
 11/18 Shai-Hulud ***** válasza:
100%
Aki nem szeretné, hogy mindenkinek egyenlő jogai legyenek, az nyugodtan lemondhat a saját jogairól. De ne a másikét akarja elvenni!
2017. márc. 8. 20:10
 12/18 anonim ***** válasza:
Tudni kellene konkrátan mire gondolsz, lehet hogy a kedvtelésed látványa is irritálja az embereket, vagy félelmet kelt bennük. Vagy pl. rossz hatással lehet a gyerekekre. Vagy tényleg nem ártasz vele senkinek csak magadnak, de aki rád szól, az aggódik érted.
2017. márc. 9. 12:33
 13/18 A kérdező kommentje:

12, mondj te példákat, mik jöhetnek elő a hétköznapi életben, amik problematikusak lehetnek. Én úgy gondolom, hogy simán életképes a fenti ideológia, ezért én nem tudok példákat mondani, hogy mi okozhatna problémát.

Nyilván, ha valaki pl utálja a gördeszkásokat és elmegy egy deszkázós helyre, akkor hiába károgna, hogy az neki nem tetszik.. de ez szerintem evidens, józan paraszti ész diktálja.

2017. márc. 9. 16:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Például tavaly ősszel történt, hogy egy srác jojóval játszott a metrón, ez többeket zavart, ezért rászóltak. Ezután a srác késsel fenyegetőzött.

Ebben az esetben ugye a srác semmiben nem tett kárt, senki testi épségét nem fenyegette. Mégse volt igaza, mert zavarta az ott tartózkodó többi ember nyugalmát a saját kedvtelésével.

2017. márc. 10. 08:38
 15/18 A kérdező kommentje:

Hát ennek szerintem nem sok köze van túl nagy ideológiákhoz.

A metró alapvetően nem a jojózás helyszíne, ezt gondolom nem kell nagyon kifejteni. A BKV szabályzatában benne van, hogy ne zavarjuk meg utastársaink nyugalmára, és azzal, hogy felszállunk a BKV járataira (lehetőleg jeggyel), automatikusan elfogadjuk ezt.

A srácnak joga volt jojózni a metrón, de amint az utasok jelezték neki, hogy ez zavarja őket, köteles lett volna abbahagyni. Szabály, józan ész, együttélés törvénye.

Késsel fenyegetni rendőrségi ügy, ez vitathatatlan.

Egyébként ha egy üres metrón jojózik, azzal nincs semmi baj. Gondolom a kallerek nem örülnének neki, de ha nem zavar senkit, mi baj lehet? Ha viszont a jojótest beesik a sínekre, az már az ő baja, hiszen alapvetően nem odavaló. Egyébként maga a jojózás időnként elég veszélyesnek néz ki.. egy ismerősöm (többször s EB győztes jojós) szokott beszéd közben jojózni és mindig hátrébb állok egy kicsit:D még ő is elejti néha egy-egy dobásnál vagy pörgetésnél, pedig nem egy tömött, mozgó járművön csinálja:D

Szóval a fent leírt ideológiához hozzá sem kell nyúlni, hiszen ott van a BKV szabályzata. De értem mire gondolsz azért.. nem szabad túlzásokba esni, a liberalizmus nem arról kell hogy szóljon, hogy bármit bármikor bárhol szabad. Ugye ott van az a francia karikatúraújság esete, ahol vérengzés lett belőle.. ott a szólásszabadság sértette meg a vallásszabadságot. Ez ellene megy az igazi liberális gondolkodásnak.

Esetleg valami bonyolultabb napi helyzet?:D

2017. márc. 10. 13:49
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, nem ma történt, de az általános választójognak hála, mint írtam (de nem jutott el) pl. 1918-ban hazaárulók kerültek hatalomra, akik miatt azóta is más országok diszponálnak az ország 2/3-án. De mondjuk Nizzában sem szívesen lettem volna áldozat, ahol egy liberálisom által behívott terrorista 86 embert gázolt halálra. A kommunisták 100 millió embert öltek meg. Ezzel ellentétben Szingapúr virágzik, az életszínvonal sokkal magasabb, az emberek még a szemetelésről is leszoktak hála egy erős, jó diktátornak.
2017. márc. 10. 16:21
 17/18 A kérdező kommentje:
40%-os, eljutott idáig hidd el... De ugye tudod, hogy ez demagógia?
2017. márc. 10. 16:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Elméletileg nincsen baj a liberális eszmével, de szerintem Magyarország és általában a kelet-európai országok nem érettek meg rá. Itt, ahol széles néptömegek élnek szegénységben, és kulturális sötétségben, túl sokan élnek vissza vele, csak a jogaikat hangoztatják, és a kötelességeikről elfelejtkeznek.

Pl. a kisebbségi ügyek kezelésében, a kábítószerek témájában, vagy a család fogalmának kiterjesztett értelmezésében nem értek egyet a liberálisok nézeteivel.

2017. márc. 13. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!